Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nad Zbrojovkou visí Damoklův meč. Doma musí porazit Zlín, jinak sestoupí

Fotbalisté brněnské Zbrojovky čeká zápas o všechno. Doma přivítají předposlední Zlín a pokud si chtějí Brňané udržet naději na záchranu v nejvyšší soutěži, musí v neděli na domácím hřišti bezpodmínečně zvítězit. V případě neúspěchu po roce Brno znovu spadne do druhé ligy.

Brňané nemají, kam uhnout. Kvůli mizerným výsledkům i výkonům z jarního části soutěže se celek z druhého největšího města České republiky propadl až na samotné dno. Naději na záchranu ale svěřenci Martina Haška stále živí. Potřebují v posledním kole skupiny o záchranu porazit doma Zlín, který díky zlepšeným výkonům dvěma výhrám v řadě opustil po několika měsících poslední místo. Zbrojovka naopak sedm zápasů za sebou nevyhrála a trápí ji střelecká impotence, kterou poprvé ve skupině o záchranu prolomili až v minulém kole v Teplicích. 

Že musíme hrát na výhru, je paradoxně pro hlavy hráčů jednodušší. Odpadá kalkul, že bod stačí a podobně. Připravujeme se na soupeře, analyzujeme jeho hru, na nervozitu zatím není prostor. V posledních zápasech byl znát určitý progres, teď chceme proměnit konečně výhodu domácího hřiště ve výhru," řekl před utkáním trenér Hašek.

Haškovi dodává optimismus fakt, že mužstvo se v posledních duelech zlepšilo a také návrat Michala Ševčíka do sestavy, který naskočil na posledních pár minut v Teplicích. Do tréninku se navíc po nemoci znovu zapojil stoper Tijani. „Ševčík úspěšně maturoval, přivezli jsme ho před začátkem zápasů, měl to trochu hektické. Teď už má čistou hlavu, měl by být plně připraven, vyzkoušel si, že rameno ho neomezuje," uvedl Hašek. 

Brno doufá v podporu fanoušků, kterým v posledních týdnech dochází trpělivost s vedením klubu v čele s majitelem Václavem Bartoňkem. I přes to klub věří, že fandové nenechají Zbrojovku v klíčový moment ve štychu. Zlínu totiž v poslední době narostlo sebevědomí. „Jsme si vědomi, že Brno chce zápas zvládnout, ale zvítězíme my, a to i v baráži,“ uvedl trenér ševců Pavel Vrba před soubojem, který vypukne v 17:00 na stadion v Srbské ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Zlín, Baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Zbrojovkou visí Damoklův meč. Doma musí porazit Zlín, jinak sestoupí  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.