Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Druhou fotbalovou ligu čeká dramatický finiš. O postup se rve Vyškov i Líšeň

Dramatické zápletky nabízí dvě kola před koncem soutěže druhá fotbalová liga. Napětí slibuje boj o sestup i o barážové příčky, o které se rvou hned dva jihomoravské celky. Vyškov i Líšeň tak živí naději, že v případě sestupu Zbrojovky zůstane na jižní Moravě elitní soutěž.

Národní lize aktuálně vévodí fotbalisté Karviné, kteří mají dva zápasy před koncem ligy čtyřbodový náskok. Postup je tak s velkou pravděpodobností nemine. Mnohem více zamotaný je souboj o další dvě medailové pozice, jež zaručují baráž. Nejlépe k atraktivním zápasům s nejhoršími prvoligovými mužstvy má Vyškov, který je druhý s 48 body. Navíc se svěřenci Jana Kameníka, který klub převzal před měsícem Janu Trousilovi, těší znamenité formě. Naposledy Vyškované zvítězili nad béčkem Sigmy Olomouc 2:0 a připsali si třetí výhru z posledních čtyřech zápasů. 

„Máme to dobře rozehrané. Mič je nyní na naší straně. Pokud vítězství má mít význam, musíme ho s Jihlavou a poté v Chrudimi,“ sdělil trenér Kameník, pod jehož vedením získal Vyškov deset z dvanácti možných bodů a naplňuje tak předsezónní ambiciózní plány afrického majitele.

O bod méně než celek z okresního jihomoravského města má Příbram. Středočechům se v poslední době daří. Zdolali sestupem ohroženou Opavu a naposledy Jihlavu. Optimismus dodává Středočechům i los. Doma změří síly se sparťanským béčkem a poslední utkání soutěže sehrají na hřišti Táborska, které se drží v klidném středu tabulky. V případě, že Příbramští v obou případech uspějí za tři body, zajistí si baráž. V opačném případě se hlásí o barážovou příčku Brňané z Líšně, kteří na Příbram ztrácí také bod. 

Líšeň bojuje, ale stačit to nemusí 

Líšeň se o zápasy s prvoligovými celky přihlásila díky domácí výhře nad Třincem, která dala zapomenout na nevýrazné výkony z posledních kol. Brňané ztratili duel na Spartě, bez odjeli z Prostějova a s trápící se Opavou pouze remizovali. Nyní mají před sebou hráči trenéra Valachoviče vidinu úspěchu v podobě baráže. Tu si klub doposud nezahrál. Loni přišli Brněnští o účast až v posledním kole. Nyní proto doufají, že zápasy o postup zahrají.

Poslední dva zápasy sehraje Líšeň na půdě Slavie B a doma přivítá silnou Duklu, jež o naději na lepší umístění přišla po nevydařeném podzimu. Na rozdíl od Vyškova či Příbrami ale skromný klub z předměstí Brna po postupu nijak zvlášť neprahne. „Kdybychom si postup vybojovali, zvážíme, zda bychom do první ligy vstoupili,“ uvedl už dříve líšeňský předseda Karel Hladiš, který se už dříve domluvil s magistrátem, že v případě postupu bude hrát Líšeň domácí zápasy v Srbské ulici, kde hraje Zbrojovka.

Zbrojovka se bojí pádu

Závěr soutěže, v níž hraje o sestup Třinec, Opava, Slavie B i Jihlava, bedlivě monitoruje i brněnská Zbrojovka. Ta se nachází na čtrnácté pozici nejvyšší soutěže a je jasné, že sestupu a v lepším případě baráži se nevyhne. Brno má před sebou má duely v Teplicích a doma se Zlínem, který patrně přinese souboj o holé přežití. Pokud Brňané nespadnou přímo, čeká je jihomoravské derby nebo odveta s Příbramí, jíž Zbrojovka před čtyřmi lety v baráži podlehla.

„Je to otřepaná fráze, ale musíme to brát zápas po zápasu, nepočítat, neohlížet se na nikoho. Jsou to dva těžké zápasy, ale pokud je zvládneme, budeme v baráži. Máme to ve své moci. Nesmíme si pořád říkat, že to přijde příště, musíme to udělat teď a musíme to udělat dobře,“ uvedl stoper Zbrojovky Jan Hlavica, který podobně jako jeho spoluhráči věří v záchranu.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky Brno, Zbrojovka, Vyškov, Líšeň, Druhá liga, Baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhou fotbalovou ligu čeká dramatický finiš. O postup se rve Vyškov i Líšeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.