Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka po boji padla v Jablonci a je bod od sestupu

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nezvládli třetí duel skupiny o záchranu. Na hřišti Jablonce svěřenci Martina Haška znovu nevstřelili branku a prohráli i přes závěrečný tlak 0:1. Brno si prohrou ještě více zkomplikovalo boj o záchranu, jelikož poslední Zlín zvítězil v Pardubicích a na barážovou pozici ztrácí pouze bod.

Jablonečtí v lize porazili Zbrojovku počtvrté za sebou, zvítězili po osmi kolech a ve skupině o záchranu jsou druzí za Ostravou. Brněnský nováček nejvyšší soutěže počtvrté po sobě prohrál a neskóroval. Svěřenci trenéra Martina Haška mají už jen jednobodový náskok na poslední tým tabulky Zlín a minimálně baráži se nevyhnou.

Brněnští vzhledem k rozestavení domácích vyrukovali s třemi stopery a v úvodu jen na lavičce překvapivě začal útočník Řezníček, který s 19 góly vede střeleckou tabulku soutěže. Hosté i tak vstoupili do utkání poměrně aktivně, k brance to ale nevedlo. Po čtvrthodině měl štěstí domácí gólman Hanuš, když otálel s rozehrávkou a sudí Radina odpískal faul dotírajícího Hladíka.

Severočeši postupně přidali a v 28. minutě otevřeli skóre. Přetažený pas z rohového kopu si našel na levé straně Souček a po centru pohotově usměrnil zády k brance hlavou k tyči míč Král. Po příchodu do Jablonce skóroval v lize poprvé.

Pak několikrát hosty podržel Berkovec. Nejprve vychytal Šulce, ve 34. minutě si poradil i s únikem druhého nejlepšího střelce soutěže Chramosty, jenž šestnáctý gól v ligovém ročníku nepřidal, a poté vykopl Černákův pokus. V 41. minutě hostující brankář při vyběhnutí podskočil míč, před Sejkem ale ještě stihl odvrátit na roh Hlavica.

Do druhé půle naskočil Řezníček a hosté mohli záhy srovnat. Nejprve sice na druhé straně za Berkovcem zaskočil Hrabina, ale poté začali počítat šance Brňané. V 51. minutě vytáhl Alliho pokus Hanuš, za chvíli se jablonecký gólman blýskl ještě více proti Hladíkově hlavičce.

Hosté postupně riskovali a domácím se otevíral prostor pro brejky. Šulc však mířil vedle, stejně jako po hodině hry z druhé vlny Štěpánek. Zbrojovka získávala převahu a Severočeši odolávali s vypětím sil. V 74. minutě skočil do Hladíkovy rány Král a za šest minut z pozici okolo penalty o kousek minul střídající Fousek.

Brněnští dál potvrzovali, že se jim v poslední době nedaří dávat góly. V 87. minutě se neprosadil Řezníček a za chvíli ani střídající Matejov, kterého vychytal Hanuš. V závěru nastavení pak z vyložené pozici z dorážky přestřelil Endl a odmítl svou první ligovou branku.

FK Jablonec - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)
Branka: 28. Král. Rozhodčí: Radina - Machač, Matoušek - Starý (video). ŽK: Štěpánek, Ikaunieks - Blecha. Diváci: 1554.
Sestavy: Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Král, D. Souček - Šulc, Hübschman (90. Heidenreich), Považanec, Polidar - Černák (76. Surzyn), Chramosta (81. Patrák) - Sejk (76. Ikaunieks). Trenér: Horejš.
Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Tijani (67. Fousek) - Nečas (46. Řezníček), Endl, Falta (68. Blecha), Texl, Koželuh (68. Matejov) - Hladík, Alli. Trenér: Hašek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka

Štítky fotbal, Zbrojovka, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka po boji padla v Jablonci a je bod od sestupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.