Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ve Zbrojovce končí sportovní manažer Požár. Klub se kvůli informaci zlobí

Sportovní manažer fotbalové Zbrojovky Tomáš Požár je po pěti letech ve funkci na odchodu z klubu. Za koncem funkcionáře, jehož vliv postupně slábl, jsou nevýrazné výkony mužstva i údajná nedůvěra majitele. Informaci, kterou přinesl deník Sport, Zbrojovka sice nepotvrdila, ale zároveň nevyvrátila.

Tomáš Požár se staral o sportovní úsek fotbalového Brna od roku 2018, kdy klub spadl do druhé ligy pod trenéra vedením Romana Pivarníka. Bývalý hráč i kouč pražské Sparty dostal na starost skladbu kádru, řešil přestupy a staral o sportovní záležitosti celku, který aktuálně tři kola před koncem ligy bojuje o přežití mezi prvoligovou elitou. 

Zbrojovka informaci nechtěla blíže komentovat. Pouze vydala prohlášení, že k mediálním hypotézám se nebude vyjadřovat, protože se stoprocentně koncertuje na udržení první ligy. Ve stanovisku ale zároveň organizace, v jejímž čele stojí fanoušky kritizovaný majitel Václav Bartoněk, personální změny připustila. 

Otázka sportovního vedení klubu, trenéra prvního mužstva a dalších souvisejících kroků přijde na řadu okamžitě po skončení ligového ročníku 2022/23. Vzhledem k neuspokojivému průběhu jarní části této sezóny je logické předpokládat personální změny ve sportovním úseku a hráčském kádru,“ uvedla Zbrojovka na webu v mediálním prohlášení. 

Ve fotbalovém Brně je dusno. Kapitán plakal a fanoušci brojí proti vedení

Výsledková mizérie, odpor fanoušků k vedení a hrozba třetího sestupu za posledních šest sezon. Fotbalová Zbrojovka se utápí v krizi, která se ještě více prohloubila nedělním zápase proti Pardubicím, v němž neproměnil dva pokutové kopy nejlepší...

Brno se aktuálně krčí na čtrnácté pozici tabulky. Příčka zaručuje účast v baráži. Patnácté Pardubice, s nimiž Brňané v minulém kole doma prohráli 0:2, mají stejně bodů. Poslední Zlín ztrácí čtyři body. V závěrečném kole skupiny o záchranu navíc Ševci míří k zápasu do Králova Pole. Utkání se může tak stát přímým soubojem o sestup. Před Zlínem změří svěřenci Martina Haška síly ještě s Teplicemi a Jabloncem, kde hrají Brněnští v neděli. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Fotbal, Manažer, Bartoněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Zbrojovce končí sportovní manažer Požár. Klub se kvůli informaci zlobí  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.