Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na ligový fotbal za pětku. Zbrojovka láká do ochozů fanoušky na záchranářskou bitvu

Fotbalisty brněnské Zbrojovky čeká jeden ze stěžejních duelů sezony. Na domácím hřišti přivítá moravský celek ve skupině o udržení Pardubice, před kterými mají Brňané tříbodový náskok. Svěřenci Martina Haška doufají, že k úspěchu je poženou diváci. Fandy lákají na lístek za deset korun. Ženy a dívky mají dokonce vstup na stadion zdarma.

Zbrojovka se čtyři zápasy před koncem soutěže nachází na čtrnáctém místě, jež zaručuje baráž. Na třinácté Teplice ztrácí Brno čtyři body. Aby se Severočechům přiblížilo, potřebuje v neděli nutně zabrat. Zvláště po minulém utkání v Ostravě, v němž mužstvo schytalo debakl 0:4. Nyní moravský klub věří, že se odrazí k lepším zítřkům právě v duelu s Pardubicemi, které na Zbrojovku ztrácí pouhé tři body. 

„Pardubice aktuálně předvádějí kvalitní a zajímavý fotbal, nečeká nás nic snadného. Vyhodnotili jsme si minulé utkání v Ostravě, což moc příjemné nebylo. Ale věřím, že po bouřce se hráči zmobilizují a zahrají, jak se má. Máme pod sebou dva týmy, bodové rozdíly jsou malé a nedělní zápas potřebujeme zvládnout, dost bychom si tím pomohli,“ popsal před nedělním utkáním brněnský trenér Hašek.

Klub doufá, že v cestě za vítězstvím povedou hráče fanoušci, kteří dlouhodobě vyjadřují s výsledky mužstva i vedením klubu nespokojenost. Nyní v Brně doufají, že výkonem proti Východočechům si fandy udobří. Klub zavedl vstupné pouze za deset korun. Ženy a dívky mají vstup zdarma jako dárek ke Dni matek.

„Neobejdeme se bez podpory fanoušků, kteří jsou pro nás opravdovým dvanáctým hráčem. Věřím, že společně to zvládneme a dojdeme si pro výhru," zve fandy kapitán Brňanů Jakub Řezníček, jenž je nejlepší s devatenácti trefami nejlepším ligovým střelcem. 

Udrží se Zbrojovka v nejvyšší fotbalové soutěži?

Celkem hlasovalo728 čtenářů

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Pardubice, Záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ligový fotbal za pětku. Zbrojovka láká do ochozů fanoušky na záchranářskou bitvu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.