Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovce začíná tuhý boj o přežití. Nečtěte noviny, radí týmu před klíčovými duely expert

Stres, nervozita i tlak okolí se valí na fotbalisty brněnské Zbrojovky, kteří v sobotu od tří hodin zahájí boj o prvoligovou příslušnost na hřišti ostravského Baníku. Čtrnáctý tým ligy věří, že výkony ve skupině o udržení napraví dojem z nepovedení jarní části a udrží se mezi elitou. Klíčem k úspěchu je podle bývalého fotbalisty Petra Švancary zvládnout domácí zápasy a zachovat chladnou hlavu.

Někdejší ligový útočník má s nevyzpytatelnými souboji o sestup zkušenosti na rozdávání. Ligu hájil například v dresu Žižkova, Brna či Příbrami. Nyní čekají duely pravdy Zbrojovku, která pětkrát změří síly s nejhoršími celky ligy. „Taková utkání si musíte vyžrat. Zbrojovka musí být připravena na velký tlak. V zápasech se nemusí dařit a fanoušci budou dávat najevo nespokojenost, i když hráčům třeba odskočí balon. Klukům bych poradil, aby teď nečetli noviny. Obzvlášť pokud prohrají,“ říká bývalý útočník Slovácka či Slavie.

Podle brněnského odchovance, který v současné době působi v roli televizního experta, povede cesta k úspěchu Zbrojovky především přes domácí zápasy. Tam Brno přivítá Zlín i Pardubice, tedy týmy, jež po základní části nasbíraly ještě méně bodů než Jihomoravané. Brňanům se ale na stadionu v Králově Poli dlouhodobě nedaří. Po konci základní části byli svěřenci Martina Haška nejhorším týmem soutěže. „Pokud chce Zbrojovka uspět, musí oba domácí zápasy zvládnout a k tomu přidat body z venku,“ upozorňuje Švancara, který ve skupině o záchranu favorizuje Jablonec a ostravský Baník.

Švancara i přes bídnou formu Brna, které naposledy padlo na Slovácku, věří, že se mužstvo z jihomoravské metropole semkne a zachrání. „Je na hráčích, aby se nyní ukázali. Pořád věřím, že v kádru jsou kvalitní fotbalisté jako Berkovec, Řezníček nebo Ševčík. I kdyby spadla Zbrojovka do baráže. Musí se na to připravit a zvládnout zápasy,“ dodává bývalý fotbalista před střetnutím s Baníkem, v němž bude Brnu chybět vykartovaný obránce Matěj Hrabina a záložník Filip Souček, který dostal od disciplinárky třízápasový distanc za zákrok na Michala Trávníka ze Slovácka. 

Udrží se Zbrojovka v nejvyšší fotbalové soutěži?

Celkem hlasovalo728 čtenářů

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno, O2 TV sport

Štítky Brno, Zbrojovka, Baráž, Liga, Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovce začíná tuhý boj o přežití. Nečtěte noviny, radí týmu před klíčovými duely expert  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.