Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zbrojovka zakončila ligu prohrou na Slovácku a čeká ji boj o přežití

, aktualizováno 30. dubna 2023, 18:10

Fotbalová Zbrojovka v závěrečném třicátém kole nejvyšší fotbalové ligy prohrála na půdě Slovácka 0:1. Brno se po porážce propadlo na čtrnácté místo, jež zaručuje účast v baráži. Svěřence Haška nyní čeká pět zápasů ve skupině o záchranu. Naopak Slovácko si zahraje o poháry.

Slovácko vstoupilo do zápasu velmi aktivně a brzy si připravilo šance na otevření skóre. Dvakrát k tomu měl blízko Kalabiška, jednou chytil jeho hlavičku Berkovec a jednou šla střela mimo.

Brno v první půli vycházelo ze zabezpečené obrany a ojedinělých brejků, skórovat mohlo v 16. minutě, jenže Ševčík na malém vápně neusměrnil Alliho přesný centr mezi tyče.

Domácí se do vedení dostali ve 24. minutě. Na Kadlecův přetažený centr naběhl Reinberk, na jehož bombu pod břevno neměl Berkovec šanci zareagovat. Reinberk tak oslavil svůj 300. start dvanáctým gólem v nejvyšší soutěži.

Dominance slováckého týmu pokračovala i v dalším průběhu, nicméně ani Šašínka ani Sinjavskij vedení svého týmu nenavýšili. Estonský fotbalista zahodil i sólový nájezd v 57. minutě, který zlikvidoval Berkovec.

Po hodině zápasu Zbrojovka hru vyrovnala, udržela míč déle na svých kopačkách, ale možností k vyrovnání měla sporadicky. Nedostala se k němu ani v závěrečných minutách, kdy byl vyloučen Souček za faul na Trávníka.

Slovácko vyhrálo po dvou kolech, ale jen podruhé z posledních sedmi zápasů, Zbrojovka nedokázala venku v nejvyšší soutěži vyhrát podeváté za sebou.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)
Branka: 24. Reinberk. Rozhodčí: Všetečka - Vodrážka, Hádek - Klíma (video). ŽK: Reinberk - Hrabina. ČK: 86. Souček (Brno). Diváci: 5224.
Sestavy: Slovácko: Nguyen - Reinberk (76. Trávník), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Sinjavskij, Mihálik (72. Vecheta), Petržela (72. Holzer) - Šašinka (64. Juroška). Trenér: Svědík. Brno: Berkovec - Hrabina (74. Hladík), Souček, Tijani, Granečný (74. Nečas) - Hlavica (74. Divíšek), Texl - Falta (85. Blecha), Ševčík, Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zakončila ligu prohrou na Slovácku a čeká ji boj o přežití  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.