Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno ztratilo v závěru zápas s Českými Budějovicemi a přidělalo si záchranářské starosti

, aktualizováno 27. dubna 2023, 7:10


Smolný zápas prožili fotbalisté brněnské Zbrojovky v devětadvacátém kole nejvyšší fotbalové soutěže. Na domácím hřišti po brance Ševčíka dlouho vedli v důležitém utkání proti Českým Budějovicím. Jenže Jihočeši srovnali v nastaveném čase a zápas vyrovnali, díky čemuž se posunuli v tabulce o bod před Brňany.

Třináctá Zbrojovka zůstala nejhorším domácím týmem sezony a čeká ji nadstavbová skupina o záchranu. Dvanáctí Jihočeši sice v nejvyšší soutěži venku nezvítězili podeváté za sebou, ale udrželi naději na účast v prostřední nadstavbové skupině o umístění. „Mužstvo ze sebe dneska vymačkalo všechno, co bylo v jeho silách. Byl jsem s nasazením a ochotou pracovat spokojený. Byla to správná odpověď na výkon předtím (při prohře 1:3 v Liberci). Skoro bych řekl, že jsme si nezasloužili gól dostat, ale to je prázdná fráze," uvedl brněnský trenér Martin Hašek na tiskové konferenci.

Jihočeši, kteří v neděli doma deklasovali Jablonec 5:1, z úvodní aktivity nic nevytěžili. Pak převzali iniciativu Brňané. Nejlepší ligový střelec Řezníček dvacátou branku v sezoně nevstřelil, protože jeho pokus nadvakrát zlikvidoval gólman Janáček. Neujala se ani šance agilního Alliho. Zbrojovka ale v 31. minutě už otevřela skóre. Po dlouhém nákopu Čavoš nepovedenou hlavičkou vyslal do úniku po křídle Ševčíka, který přízemní střelou překonal Janáčka. Dvacetiletý záložník na svůj devátý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže čekal deset zápasů od začátku února.

„Ševčík zachoval mistrovský klid. Nezazmatkoval, nestřílel brzo, ale ještě si připravil celou situaci a uklidil to," ocenil Hašek. „Velmi laciný gól, který jsme obdrželi od Ševčíka, jsme vlastně Brnu darovali," přidal trenér hostů Tomáš Zápotočný, který vede českobudějovický tým společně s Markem Niklem.

Brněnskou pojistku mohl krátce po změně stran přidat Granečný, ale tvrdou ranou z dálky minul branku. Hosté ve druhé půli poprvé zahrozili v 61. minutě, kdy si míč po Čmelíkově centru málem srazil Souček do vlastní branky, ale gólman Berkovec včas zasáhl. O chvíli později českobudějovický Adediran trefil tyč. Domácí si dlouho bez větších problémů hlídali těsný náskok, ale Jihočeši se v závěru přece jen dostali do tlaku. V první minutě nastavení střídající Potočný neoslavil gólem úterní 32. narozeniny, protože jeho hlavičku po rohu zblízka reflexivně vyrazil Berkovec.

České Budějovice zachránily remízu ve třetí minutě nastaveného času. V šestnáctce se dostal k zakončení Čermák a střelu zatočil do horního růžku. Záložník Dynama v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval podruhé. Jihočeské mužstvo tak prohrálo jediné z posledních sedmi ligových utkání v Brně. „Nejdřív jsem si myslel, že to jde nad, ale pak když jsem viděl tu trajektorii, tak jsem si řekl, že by to možná mohl být gól. Pak mě jenom pohltila euforie. Jsem strašně rád, že to tam spadlo, protože tenhle bod je ceněný zlatem," uvedl Čermák.

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 31. Ševčík - 90.+3 Čermák. Rozhodčí: Křepský - Paták, Horák - Starý (video). ŽK: Řezníček - Čmelík, Čoudek, Čermák. Diváci: 4118.
Brno: Berkovec - Nečas, Souček, Tijani, Granečný - Hrabina, Texl - Falta (74. Hladík), Ševčík (90.+1 Fousek), Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.
Č. Budějovice: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík (64. Sluka), Čavoš (64. Zajíc), Hora, Hellebrand (82. Hais), Penner (74. Potočný) - Čermák - Adediran (74. Škoda). Trenér: Nikl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Dynamo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno ztratilo v závěru zápas s Českými Budějovicemi a přidělalo si záchranářské starosti  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.