Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalový Vyškov je bez trenéra. Ambiciózní klub vyhodil Trousila

Fotbalisté druholigového Vyškova jsou bez hlavního kouče. Jihomoravský klub v čele s africkým majitelem Kingsleym Pungongem dal výpověď Janu Trousilovi. Bývalému obránci Brna či Slovácka zlomily vaz výsledky z jarní části ligy a naposledy ztracené hanácké derby s Prostějovem, po němž se mužstvu vzdálily pozice zaručují baráž.

Fotbalový Vyškov vstupoval do jarní fáze soutěže s velkým očekáváním. Tým prožil na podzim senzační jízdu v poháru, v němž vyřadil Zlín či Jablonec, a v druholigové tabulce přezimoval na druhém místě. Jenže na výkony z první části soutěže svěřenci Trousila nenavázali. Celek si ze sedmi utkání připsal pouhé dvě výhry. Navíc ztratil duely s tabulkovými konkurenty. Tým, jehož dres obléká několik afrických hráčů, ztratil zápas s Karvinou, Duklou i naposledy prestižní derby s trápícím se Prostějovem, v němž Vyškované i přes herní převahu nedokázali vstřelit branku a prohráli 0:1.

„Bohužel mužstvo nedokázalo na jaře navázat na povedené výkony a poslední tečkou za působením Jana Trousila byla porážka 0:1 v derby s Prostějovem. Kouči Trousilovi patří i přesto velký dík za odvedenou práci a přání štěstí v novém angažmá,“ zdůvodnil jihomoravský celek, který hodlá v nejbližší době představit Trousilova nástupce. 

Vyškov s partou Afričanů klepe na dveře první ligy. O postup se porveme, hlásí klub

Ledový pot polil všechny ve Vyškově, když loni v létě poprvé veřejně vystoupil majitel Kingsley Pungong. Kamerunský boss na tiskové konferenci vyhlásil útok na postup do nejvyšší soutěže. Po několika měsících se ale zdánlivě utopická vize stala...

Trousil odtrénoval ve Vyškově 186 utkání a pomohl k historickému postupu do druhé ligy. V uplynulé sezóně dokázal zachránit mužstvo ve druhé lize a v letošním ročníku atakoval barážové příčky. Boj o elitnu, ale Jihomoravané stále nevzdávají. Na první Karvinou ztrácí pět bodů, od třetího místa zaručující baraž dělí Vyškov tři body. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Vyškov, Druhá liga, Výměna, Trenér, Trousil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Vyškov je bez trenéra. Ambiciózní klub vyhodil Trousila  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.