Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovka je spící obr, který potřebuje stadion, myslí si nový kouč Brna Hašek

Probudit z jarního spánku spícího obra. Tak přistupuje k novému angažmá trenér Martin Hašek, který od středy usedl do trenérské židle brněnské Zbrojovky. Třiapadesátiletý kouč a bývalý úspěšný hráč věří, že fotbalové Brno dokráčí k vytoužené záchraně a jednou se odrazí mezi špičku ligy.

Fotbalisté brněnské Zbrojovky mají nového lodivoda po necelých třech letech, kdy lavičce šéfoval Richard Dostálek. Ryšavému odchovanci klubu ale zlomily vaz mizerné výsledky mužstva v jarní části, a tak si tento týden sbalil kufry. 

Náhradníka našli v Brně rychle. Vsadili na Martina Haška, jenž se po roce bez práce vrací do profesionálního fotbalu. Bývalého reprezentačního hráče zájem Zbrojovky překvapil i proto, že v posledním roce se ho profi kopaná netýkala. Naposledy vedl před rokem za marnou záchranou v druhé lize fotbalisty Ústí nad Labem.

V momentě, kdy profesionálního trenéra osloví prvoligový klub, vždycky o tom musí minimálně přemýšlet. Nejinak tomu bylo v tomto případě. Já chci navíc směrem do plusu říci, že Zbrojovka je pro mě spící obr, jak definovali Japonci Američany po Pearl Harboru. Pořád čekám, kdy se ve spolupráci s městem povede postavit stadion. Pak Zbrojovku čekám v té nejsilnější skupině klubů,“ popsal Hašek před novináři svůj vztah k moravskému klubu, který je po pražské Spartě a Bohemians jeho třetí prvoligovou štací.

S kádrem není žádný trenér spokojený

Nový trenér, kterému majitel Zbrojovky Václav Bartoněk přislíbil v případě záchrany novou smlouvu, si ponechal Dostálkovy asistenty i celý realizační tým. Některé hráče zná z dřívějšího působení. Například útočníka Řezníčka, jehož pamatuje ještě z hráčské kariéry, kdy oba nastupovali za Příbram. Jinak by ale kouč rád kádr v příštích přestupových termínech doplnil o rychlejší typy hráčů. 

Obecně nejsou trenéři nikdy spokojení s kádrem. Je takový, jaký je, a jiný nebude, takže budu pracovat s tím, co je. Pokud zvládneme krok za krokem, pak se můžeme směrem k létu bavit, co dál, a vycházet z toho, jaký kádr je. Nechtějte ale teď kritiku, to nemůžu ani nechci, na to navíc kádr osobně ještě ani tolik neznám, i když hráče mám nakoukané. Možná bych si uměl představit víc rychlých hráčů, fakt hodně rychlých,“ svěřil se držitel pěti ligových titulů se Spartou.

Test přijde v neděli

Hlavním úkolem bývalého reprezentačního záložníka bude záchrana klubu v první lize. Hned v neděli čeká Zbrojovku klíčový duel. Do Králova Pole přijedou poslední Pardubice. Pro Haška půjde o pikantní duel, jelikož z města proslaveného perníkem pochází. 

„Narodil jsem se tam, hrál jsem tam až do dvaadvaceti let, odrazil jsem se odtud do velkého fotbalu, to jsem nezapomněl. A taky jsem tu trénoval ligu. Jsem v kontaktu s panem Zavřelem, jsme dobří kamarádi od deseti let. I když teď spolu asi mluvit nebudeme, před zápasem by to nebylo vhodné. Je to trochu jiné a radost z toho úplně nemám, ale nedá se nic dělat. Oni mají nějaké své problémy, my zase svoje,“ okomentoval Hašek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Brno, Zbrojovka, Hašek, Liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka je spící obr, který potřebuje stadion, myslí si nový kouč Brna Hašek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.