Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka má nového trenéra. Klub vyhodil Dostálka a přivedl Martina Haška

Fotbalisty brněnské Zbrojovky povede za záchranou nový trenér. Klub po sérii tří porážek v řadě dal vyhazov kouči Richardu Dostálkovi, který v minulé sezoně dovedl klub zpět do nejvyšší soutěže. Šéfem lavičky se nově stal Martin Hašek, jenž naposledy vedl ve druhé lize Ústí nad Labem.

Zbrojovka sáhla k výměně kouče po neúspěšném zápase s Hradcem Králové, kterému Brňané doma podlehli 1:2. V pořadí se jednalo o třetí porážku v řadě, kvůli čemuž se Brno po podařeném podzimu dostalo v tabulce až na třináctou pozici. Pouze skóre dělí Zbrojovku od čtrnáctých Teplic, jež drží barážovou pozici. Jihomoravský celek usoudil, že k lepším výsledkům a výkonům povede změna na lavičce. Dosavadního kouče Richarda Dostálka střídá třiapadesátiletý Martin Hašek, jenž vedl v první lize dříve Spartu nebo Bohemians.

„Byl jsem osloven majitelem klubu a rozhodl jsem se tuto nabídku přijmout. Zbrojovka je pro mě historicky velký klub, to za prvé. A za druhé tu vnímám obrovský potenciál, který není podle mého názoru plně využitý. Myslím, že to má co do činění se stadionem – v momentě, kdy by se podařilo na vhodném místě postavit pěkný stadion, zařadilo by se Brno automaticky k top klubům ČR," řekl na klubovém webu Hašek, jenž povede už dnešní trénink. 

Hlavním úkolem bývalého reprezentačního záložníka a držitele pěti ligových titulů se Spartou bude záchrana klubu v první lize. Hned v neděli čeká Zbrojovku klíčový duel. Do Králova Pole přijedou poslední Pardubice. „Ze dne na den těžko něco naběháte a nezměníte významně organizaci hry, i když něco samozřejmě i tady udělat lze. Nejdůležitější ale je nastavit hlavy, aby hráči nebyli svázaní jarní historií a hráli maximum toho, co umějí, na co jsou fyzicky připravení a třeba to, co předváděli na podzim,“ uvedl Hašek.

Fotbalisté Zbrojovky zabředli do sestupových vod. Končí sranda, tuší kouč Dostálek

Těžké časy zavládly ve fotbalové Zbrojovce. Tým nováčka výkony nenavázal na vydařený podzim a po sérii nezdarů se namočil do boje o záchranu. Po třetí prohře v řadě, kterou Brňané utrpěli o víkendu s Hradcem Králové, nastává podle kouče Dostálka...

Klub poděkoval za služby rovněž Dostálkovi, jenž šéfoval Zbrojovce od podzimu 2020. Mužstvo dovedl v minulém ročníku zpět mezi elitu. V úvodu první ligy nováček překvapil soupeře podařenými výkony. Dokonce se tým z jihu Moravy nacházel na pohárových příčkách. Ke konci podzimu a zvláště na jaře, kdy Brno porazilo pouze Baník, už ale fotbalistům okolo střelce Řezníčka docházel dech a propadl se do sestupových vod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bohemians FC

Štítky Brno, Zbrojovka, Trenér, Dostálek, Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka má nového trenéra. Klub vyhodil Dostálka a přivedl Martina Haška  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.