Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Zbrojovky zabředli do sestupových vod. Končí sranda, tuší kouč Dostálek

Těžké časy zavládly ve fotbalové Zbrojovce. Tým nováčka výkony nenavázal na vydařený podzim a po sérii nezdarů se namočil do boje o záchranu. Po třetí prohře v řadě, kterou Brňané utrpěli o víkendu s Hradcem Králové, nastává podle kouče Dostálka válka.

Zbrojovka čeká na výhru šest zápasů. Zatímco před měsícem dokázala alespoň bodovat, v posledních třech duelech zapisuje mužstvo pouze porážky. Prohry navíc nesou obdobný rukopis. Brněnští se ujmou vedení, následně soupeř srovná a zápas překlopí na svou stranu. Platilo to i v duelu proti Hradci Králové, který přitom před utkáním neměl oslnivou formu. Kádr trenéra Koubka čekal na plný bodový zisk od konce února. Jenže v Brně Východočeši zvítězili, kvůli čemuž se domácí dostali na třináctou pozici a pouze lepší skóre dělí Dostálkovu družinu od baráže. Nervozita proto v Brně logicky stoupá.

„Snaha byla, ale chyběla nám větší kvalita do finální fáze, některá řešení situací před šestnáctkou nebo v ní bylo pravým opakem toho, co jsme potřebovali hrát. I proto jsme zápas nezvládli. Bohužel sranda skončila a začíná válka, poslední čtyři kola bude strašně důležitý každý bod, který vydolujeme,“ popsal trenér Brna Richard Dostálek, kterému se v poslední době kupí starosti. 

Zbrojovka nejen, že neboduje, ale také jí přibývají marodi. Naposledy se zranil záložník Filip Souček, jenž marodku opustil teprve nedávno. Hráč hostující z pražské Sparty si obnovil zranění kotníku. Na seznamu marodů je také stoper Endl, který patřil ke stabilním členům základní jedenáctky. Oba hráči zřejmě nenastoupí ani v příštím kole, v němž čeká Brňany zápas pravdy. Do Králova Pole přijedou poslední Pardubice. Případný další nezdar by byl pro Brno ještě více kritický. Brňané ale doufají, že utkání, v kteérm jim bude chybět i vykartovaný Texl, zvládnou.

„Nějaké body máme a pořád jsou zápasy před námi, nevidím důvod panikařit, ale musíme ty body sbírat. Tlak je nepříjemný, ale takový je fotbal. Nepředvádíme úplně špatné výkony, ale musíme se soustředit i na ten výsledek, abychom bodovali. Musíme lépe dohrávat některé situace, udržet nulu, odrazit se od toho, to je největší kámen úrazu,“ dodal záložník Šimon Falta, který v letošní sezoně ještě nevstřelil branku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Nečas, Martin Tajč

Štítky Zbrojovka, Brno, Dostálek, Sestup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Zbrojovky zabředli do sestupových vod. Končí sranda, tuší kouč Dostálek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.