Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zbrojovka skolila doma Baník. Výhru Brnu zajistily trefy Řezníčka

, aktualizováno 18. února 2023, 17:35

Fotbalisté brněnské Zbrojovky zlomili šestizápasovou sérii bez výhry a na domácím hřišti zdolali ve dvacátém kole Baník Ostrava 2:1. Brno nasměrovaly k výhře dvě trefy Řezníčka. Hosté skóre pouze korigovali a po prohře zůstávají s 24 body na desáté příčce. Bodově se na Ostravany navíc dotáhla Zbrojovka.

Zbrojovka nastoupila v základu s novou posilou z Plzně stoperem Mohamedem Tijanim. Hned z první vážnější akce šli domácí do vedení. Alli dostal pas do šestnáctky a odcentroval na volného Řezníčka, který se poprvé trefil v jarní části ligového ročníku.

Brňany gól povzbudil, dobrou kombinací i napadáním si vytvořili mírnou převahu. Tu korunovala druhá Řezníčkova trefa, leč kvůli ofsajdu neuznaná.

Baník se za první poločas k trvalejší ofenzivě nedostal. Dvakrát střílel nebezpečně Plavšič, jednou Kaloč. Více starostí měli hosté ve vlastních zadních řadách s eliminací pestré hry Brna. Endlova hlavička skončila těsně nad, Hladíkovi chyběly po centru Alliho centimetry k tomu, aby ve 38. minutě navýšil vedení svého týmu na rozdíl dvou branek.

Hosté vstoupili do druhé půle velmi aktivně, po pár minutách hry se blýskl brněnský gólman Berkovec, když vytáhl na roh gólovou střelu Kaloče. Podobně vyzněl i jejich druhý střelecký souboj v 62. minutě.

Brno spoléhalo na brejky a jeden z nich mu vyšel parádně. Postaral se o něj Hladík, jehož střelu sice Laštůvka vyrazil, jenže Řezníček poslal míč do sítě.

Dvoubranková ztráta přinutila Baník ještě více otevřít hru, což ale znamenalo další brejkové možnosti domácích. Třetí gól visel ve vzduchu po akcích Allihio a znovu Řezníčka.

V 80. minutě se po centru Fleišmana zleva prosadil osmnáctiletý záložník Šín, když z deseti metrů zamířil přesně k tyči.

Zadělal tak na drama závěrečných minut. V šestiminutovém nastavení vypálil tvrdě po zemi Plavšič, poté hlavičkoval střídající Muhamed Tijani, Berkovec však uhájil cenný triumf Zbrojovky. Ostrava prohrála v lize na hřišti Brna po dvou výhrách.

Svěřenci trenéra Richarda Dostálka zdolali Slezany i podruhé v sezoně nejvyšší soutěže. Ostravané prohráli druhé kolo za sebou a venku v lize nevyhráli 15 z posledních 16 duelů. V neúplné tabulce mají oba týmy shodně 24 bodů, Baník je desátý, Brno o příčku pozadu.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Branka: 9. a 65. Řezníček - 80. Šín. Rozhodčí: Machálek - Horák, Mojžíš - Batík (video). ŽK: Endl, Berkovec, Šural - Pojezný, Plavšič, Juroška, Fleišman. Diváci: 6814. Sestavy: Brno: Berkovec - Koželuh, Šural, Mohamed Tijani, Granečný - Texl (90.+4 Hlavica), Endl - Alli (78. Pachlopník), Ševčík (78. Rogožan), Hladík (78. Blecha) - Řezníček. Trenér: Dostálek. Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč - Cadu (66. Jaroň), Buchta (66. Šín), Boula (61. Muhamed Tijani), Plavšič - Klíma. Trenér: Hapal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka Brno, Baník Ostrava, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka skolila doma Baník. Výhru Brnu zajistily trefy Řezníčka  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.