Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si věří na záchranu. Hráče stmelily deskovky, těší trenéra

Fotbalisté brněnské Zbrojovky se po zimní pauze vrací na ligovou scénu a v neděli poprvé vyběhnou k soutěžnímu zápasu v Mladé Boleslavi. Svěřenci trenéra Richarda Dostálka se sice přes zimu nehrnuli do posilování kádru, zato zapracovali na defenzivě a stmelili mužstvo volnočasovými aktivitami.

Brno zažilo po návratu do nejvyšší soutěže začátek z říše snů. Vyhrálo v Olomouci, ve Zlíně nebo na horké půdě ostravského Baníku. Jenže radost z bodových zisků měli fanoušci Zbrojovky s přibývajícím časem stále méně. Brňané se nakonec po podzimu propadli až na jedenáctou pozici tabulky a jsou nebezpečně blízko barážovým pozicím. Na čtrnáctý Jablonec mají náskok čtyř bodů. Na druhou stanu stejně blízko jako k boji o udržení má Zbrojovka do pohárů, když je čtyři body dělí od čtvrté Olomouce. Cílem i přes možný posun na vyšší mety zůstává ale v Brně záchrana.

„Víme, kde nás tlačí bota. Už na podzim jsme inkasovali hodně branek a i v přípravě se nás soupeři dokázali dobře připravit. Práce směrem do defenzivy nás čeká i v jarní části ligy. Musíme tlačit na hráče, aby dodržovali systém a vyvarovali se individuálních chyb,“ řekl před začátkem ligy kouč Richard Dostálek, který doufá, že tým začne sbírat v další fázi ligy body před domácími fanoušky. 

Na přestupním trhu nespíme

Brněnský tým zůstal takřka totožný jako na podzim. Klub opustil pouze útočník Jakub Přichystal, jenž zamířil do Olomouc. Naopak na stadion v Králově Poli přišel dvacetiletý krajní obránce Josef Koželuh z Plzně. Jinak se ale Brno o žádné vzrušení na přestupovém trhu nepostaralo. 

„Další pohyby v kádru nevylučujeme. Cílem bylo udržet tým pohromadě. Uvítali bychom ještě dva hráče, kteří by zvýšili konkurenci v defenzivě i útoku. Přestupní období ještě neskončilo a my nespíme. Je možné, že nějaké změny ještě nastanou,“ popsal sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár, který chystá novou smlouvu pro kanonýra Jakub Řezníčka. 

Playstation i deskovky 

Zbrojovku čeká těžká šichta hned ze startu. V neděli míří do Mladé Boleslavi, posléze přivátá doma lídra z Plzně a následně jede na půdu druhé pražské Slavie. Těžký los ale Dostálka neznervózňuje. Naopak nabádá k trpělivosti a hráčům důvěřuje i s ohledem na atmosféru v týmu, kterou podle ryšavého kouče vylepšilo soustředění v Luhačovicích „Nebylo to jen o tréninku, ale o utužení party. Kluci společně hráli na playstationu i deskové hry. Mám z toho dobrý pocit,“ uvedl šéf brněnské lavičky, který je už myšlenkami v Mladé Boleslavi. „O sestavě mám jasno,“ dodal na slovo skoupý rodák z Uherského Hradiště. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Liga, Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si věří na záchranu. Hráče stmelily deskovky, těší trenéra  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.