Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská Zbrojovka prahne po skalpu Sparty. Požene ji vyprodaný stadion

Fotbalisté brněnské Zbrojovky vyhlíží další fotbalový svátek. Na hřiště do Královo Pole přijede pražská Sparta, která po rozpačitém vstupu do sezony sbírá body. Nachází se na třetím místě tabulky a touží po výhře před vyprodaným stadionem nažhavené Zbrojovky.

Fotbalisté Zbrojovky doma od srpna nevyhráli. Tentokrát se svěřenci Richarda Dostálka postaví proti soupeři proti dalšímu týmu hlavního města, proti nimž se jim doma nedaří. Bohemians porazili Brňany 2:1 a pražská Slavia dokonce brala tři body za výhru 4:0. Tentokrát do moravské metropole přijede Sparta, která spoléhá, že naváže na zlepšené výkony z poslední doby, což budí Dostálka k ostražitosti.

„Sparta je možná fanoušky kritizována, že nehraje tak, jak by měla hrát, ale je devět zápasů neporažená. Je to jeden z nejlepších soupeřů, kteří v lize jsou, a kvalita je na její straně. My mužstvo připravujeme tak, aby odvedlo nejlepší možný výkon, co se týče individualit. Každý hráč, který dostane příležitost, si musí sáhnout na dno sil, jen tímto způsobem lze takové zápasy vyhrát. Pokud to hráči dodrží, máme šanci uspět,“ řekl kouč Brňanů, kterému bude chybět v zápase záložník Souček. Právě středopolař ze Sparty v Brně hostuje. Letenští mají ve smluvě, že do vzájemného utkání nezasáhne.

Je to zásah, ale je to smluvně dané, musíme to brát. Připraven ještě nebude Jakub Přichystal, který nám bude taky chybět, je to pracovitý hráč, který se v takových zápasech uměl vydat. Naopak Lukáš Endl už je součástí týmu, který se připravuje na utkání," doplnil Dostálek.

Odchovanec Brna kapitánem Sparty

Pikantní bude zápas pro sparťanského kapitána Ladislava Krejčího, který je odchovancem Zbrojovky, což budí mezi nejen fanoušky pozornost. Navíc bude čelit stejně jako jeho tým vyprodanému stadionu. Sparťané i tak věří v úspěch. „Doufáme, že výhra byla pro všechny hráče povzbuzení. Nezáleží na tom, proti komu hrajeme příště. Musíme udělat vše pro to, abychom získali tři body,“ popsal asistent trenéra Thomas Nørgaard.

Pomůže vrtulník

Tučným písmem vyznačené mají termín utkání také policisté, kteří pohlídají fanoušky obou táborů. Zápas označili jako rizikový, a proto jsou v pohotovosti a mají připravený i vrtulník. „Do opatření budou vedle uniformovaných policistů nasazení také jejich kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování. V okolí stadionu budou rovněž operovat policejní psovodi a jezdci na koních. Pro monitoring bezpečnostní situace budou policisté využívat vedle kamerového systému na stadionu i městské kamery a mobilní monitorovací zařízení PČRl,“ sdělil mluvčí policistů Bohumil Malášek

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Sparta, Policie, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Královo Pole, Richard Dostálek, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, Ladislav Krejčí, Thomas Nørgaard, Jakub Přichystal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Zbrojovka prahne po skalpu Sparty. Požene ji vyprodaný stadion  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.