Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka po dvaceti letech veze výhru z Olomouce. Brno zvítězilo 2:0

, aktualizováno 6. srpna 2022, 19:09

Fotbalisté brněnské Zbrojovky zvítězili ve druhém kole nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti Olomouce 2:0. Moravské derby rozhodly branky Řezníčka a Ševčíka. Brno vyhrálo na Andrově stadion po dvaceti letech a připsalo si první výhru v letošní sezoně.

V dresu Brna nastoupila čerstvá posila Souček ze Sparty, hosté ale museli od prvních minut čelit náporu Sigmy. Ve čtvrté minutě byl po centru Chvátala blízko vedoucímu gólu Navrátil, o minutu později mířil z hranice šestnáctky těsně vedle Breite.

Zbrojovka enormní tlak Hanáků brzy otupila, přes křídelní prostory se tlačila před Macíkovu bránu, ovšem udeřila ze středu hřiště. Ševčíkovu střílenou nahrávku zpracoval ve 20. minutě v pokutovém území Řezníček a nejlepší střelec minulého ročníku druhé ligy se v této sezoně poprvé trefil i mezi elitou.

Hostům po vedoucím gólu stouplo sebevědomí, více udrželi míč na svých kopačkách a tím i opticky srovnali hru. Ve 30. minutě mohl navýšit brněnské vedení Ševčík, jeho hlavičku pod břevno s námahou vytáhl Macík na roh.

Hra Sigmy se už do poločasu nevrátila k úvodu zápasu. Brno důsledně bránilo a nepouštělo favorita do vážnějších příležitostí. Naopak na druhé straně Řezníček znovu protáhl Macíka mezi domácími tyčemi.

Druhou půli začala Olomouc velkým náporem. V 55. minutě pálil tvrdě při své premiéře v dresu Sigmy střídající Vodháněl a přinutil Berkovce k těžšímu zákroku. Brněnský gólman se pak vyznamenal i při hlavičce Růska.

Hosté čelili tlaku poctivou obranou a rychlými brejky. Po jednom z nich mohl vstřelit druhou branku Řezníček, ovšem vystřelil slabě a ještě mimo. Druhý gól Zbrojovky přišel až po akci střídajícího Alliho, který v 70. minutě povedenou přihrávku našel Ševčíka. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant navázal na gól z úvodního kola.

Brňané pak měli možnosti ještě na třetí gól, ale žádnou z nich nevyužili. V defenzivě už Sigmu nepustili do vážnější šance a zápas poměrně s přehledem dotáhli k nečekanému vítězství. Naposledy vyhrálo Brno v Olomouci před dvaceti lety. Dvě branky tehdy vsřelil Pavel Šustr. 

SK Sigma Olomouc 0:2 Zbrojovka Brno 
Branky: 20. Řezníček (M. Ševčík), 70. M. Ševčík (Alli)
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) – Breite (C), J. Sedlák (46. Vodháněl) – Zorvan (73. Beneš), Růsek (81. Poulolo), Navrátil (69. Zifčák) – Chytil.Trenér: Jílek
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Texl, Souček – M. Ševčík (89. Fousek), Falta (89. Blecha), Přichystal (60. Alli) – Řezníček (C) (79. Hladík). Trenér: Dostálek

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Zbrojovka Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Olomouc, HC Kometa Brno, HC Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, Pavel Šustr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka po dvaceti letech veze výhru z Olomouce. Brno zvítězilo 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.