Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Každý už se na nás připraví, tuší fotbalisté Líšně před startem druhé ligy

S novými posilami, lehce navýšením rozpočtem a velkým očekáváním vstoupí v pátek do nového ročníku druhé ligy na hřišti pražské Dukly fotbalisté Líšně. Brňané věří, že se tým vyrovná se ztrátou obvyklých opor a znovu výrazně promluví do boje o přední příčky tabulky.

Fotbalová Líšeň už není v soutěži žádným nováčkem. V pátek na pražské Julisce nastoupí tým trenéra Milana Valachoviče již do čtvrtého ročníku profesionální soutěže, v níž rozhodně není do počtu. Předloni skončilo mužstvo z východního předměstí Brna na druhém místě, loni bojovalo až do posledního kola o baráž, o níž přišlo až prohrou na půdě sestupujícího Žižkova, což přisoudilo Líšni konečné čtvrté místo. I vzhledem k předchozím povedeným sezonám se počítá, že brněnští fotbalisté opět zaútočí na postupové příčky. V klubu ale mluví o ambicích opatrně a za úspěch považují sedmé místo.

Vždy před začátkem soutěže panuje velké očekávání. Chceme do ligy vstoupit s pokorou, protože dva roky po sobě jsme byli na špici ligy. Je ale hrozně těžké udržet výkonnost, abychom byli na stejných příčkách i letos. Jak my, tak i diváci bychom samozřejmě ale chtěli hrát o nejvyšší příčky. Bude to ale obtížné i vzhledem k síle soupeřů, kteří se na nás budou daleko více připravovat,“ tuší líšeňský trenér Milan Valachovič. 

Podle Valachoviče bude důležité zachytit start soutěže. Los přiřkl oddílu z moravské metropole hned v prvním kole jednoho z favoritů soutěže, pražskou Duklu. Přesto se Brňané slavného soka v čele s trenérem Petrem Radou neobávají. Sebevědomí si zvedli v přípravě, když remizovali s prvoligovým Zlínem nebo naposledy skolili pražskou Slavii 4:2  „Příprava byla náročná a jsme odhodlaní uspět,“ říká nový kapitán týmu Michal Jeřábek, který rovněž očekává, že nejen soupeř z hlavního města už bude o kvalitě celku hrajícího své domácí zápasy v Kučerově ulici dobře vědět. „Stávalo se nám, když jsme někam přijeli, že si z nás dělali soupeři srandu, odkud vlastně jsme. Myslím, že něco takového už se opakovat nebude,“ tvrdí Jeřábek.

Posily nahradí opory

Líšeň bude v celém ligovém ročníků spoléhat na to, že se uchytí posily, které mají nahradit obvyklé opory. Největší ztrátou je odchod útočníka Jaroslav Málek, který posílil konkurenta z Karviné, a stoper Ondřeje Ševčík, jenž zamířil za výzvou do prvoligového Hradce Králové. Pryč je také záložník Krška. 

O branky se má nově postarat forvard Tomáš Vandas z Vyšehradu. O stálou pozici ve středu obrany si říká slovenský obránce Adam Laczkó ze Slovanu Bratislava. Hodně si pak v Brně slibují od záložníků Andriána Čermáka, který působil naposledy ve Zbrojovce, nebo Tomáše Sokola z Chrudimi. 

Rozpočet se navýšil

Velký tématem mezi profesionálními i amatérskými kluby jsou rovněž rozpočty, zvláště nyní pak s ohledem na rostoucí ceny energií. Podle předsedy klubu Karla Hladiše je ale Líšeň i přes narůstající náklady ekonomicky stabilizována. „Zdražuje se doprava i energie. Neustále nám posílají nové ceníky. Zatím to ale zvládáme a nemám obavu, že bychom minimálně první půl rok ekonomicky nezvládli,“ popsal šéf fotbalové Líšně. 

Podle Hladiše činí rozpočet zhruba 16 milionů korun, což je o zhruba milion více než loni. Mužstvu pomohly například prodeje vlastních hráčů do první ligy. Do Jablonce například odešel v průběhu minulé sezony útočník Jan Silný, Hradec Králové vsadil na Jakuba Kučeru a Mladá Boleslav ulovila Martin Rolinka

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Národní Liga, Posily, fotbalista, rozpočet, FK Dukla Praha, soutěž, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, Michal Jeřábek, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý už se na nás připraví, tuší fotbalisté Líšně před startem druhé ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.