Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dárek Zbrojovce k postupu. Brno dá miliony na opravu stadionu, který získá nové záchody i trávník

Fotbalová Zbrojovka, která slaví postup do nejvyšší soutěže, bude mít opravený stadion v Srbské ulici. Finanční injekci královopolskému stánku dali zelenou brněnští radní. Za téměř osmnáct milionů korun získá sportoviště nový trávník, záchody, světla nebo vířivku.

Velká spokojenost aktuálně panuje v brněnském Králově Poli, kde hraje své domácí zápasy fotbalová Zbrojovka. Klub po roce v druholigové soutěži postoupil zpět mezi prvoligovou elitu, i díky čemuž si naklonil přízeň radních, kteří souhlasili s dílčí opravou stadionu. 

Sportoviště město vlastní, ale dlouhodobě jej pronajímá fotbalovému klubu. Navíc po postupu Zbrojovky do první mužské ligy kopané může nastat situace, že mezi nejlepšími tuzemskými kluby se objeví také Líšeň, jež aktuálně kolo před koncem národní ligy bojuje o účast v baráži. Sportovní stánek proto dozná potřebných úprav pro první ligu.

Připravujeme výměnu travnatého povrchu hrací plochy, dokončení opravy páteřního rozvodu vody pro zavlažování, dílčí opravy hlavní tribuny nebo rekonstrukci toalet. Pořízena bude také potřebná speciální vřetenová sekačka. Nejdříve bude ale na stadionu opraveno osvětlení a zázemí rozšířeno o regenerační vířivku, která je potřebná pro mezinárodní utkání,“ popsal v tiskovém hlášení magistrátu radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Fotbalová Zbrojovka, jež hraje v Králově Poli od roku 2001, ještě musí počkat na stanovisko zastupitelů. Právě tam nyní návrh, který počítá s celkovou dotací ve výši 17,4 milionů korun, z radnice míří do zastupitelstva. Pokud dostane souhlasné stanovisko, začnou opravy v blízké době. Fotbalová soutěž totiž začíná v červenci. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zbrojovka, Stadion, oprava, toaleta, FC Zbrojovka Brno, fotbal, Královo Pole, KDU-ČSL, Jaroslav Suchý, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek Zbrojovce k postupu. Brno dá miliony na opravu stadionu, který získá nové záchody i trávník  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.