Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zbrojovka vyloupila Jihlavu. Z Vysočiny si veze výhru 3:0

Vysočině se první jarní zápas nevydařil, zato brněnská Zbrojovka dál sprintuje do nejvyšší soutěže. V páteční předehrávce 18. kola se naplnily papírové předpoklady, jihomoravský tým si po zkušeném výkonu odváží z Vysočinu výhru 0:3. Brno má v čele tabulky již dvanáctibodový náskok, Jihlavě náleží průběžné 11. místo.

Úvod utkání se však vedl ve jménu oťukávání, pěkných akcí nebo šancí bylo poskrovnu. Jako blesk z čistého nebe pak přišla povedená střela hostujícího Blechy ze 34. minuty. Host ze Slavie ustál souboj před vápnem soupeře a zamířil přesně, jihlavský brankář Vejmola ani nezareagoval. Na kopačky brněnských hráčů se dostala jistota a zbytek poločasu se již odehrál v jejich režii. 

Do druhého dějství vstoupila Vysočina aktivněji, výsledkem útočných snah však byly pouze zblokované střely. To, že se hra otevřela, Zbrojovce vyhovovalo. V jedné z brejkových situací si Přichystalovu pobídku srazil do vlastní sítě Lacko. Opaření domácí zanedlouho inkasovali potřetí, v 76. minutě ztrestal jihlavský prohřešek precizně proměněnou penaltou Řezníček, který se tak osamostatnil v tabulce střelců. Vysočina se snažila alespoň o čestný úspěch, přáno jí ale nebylo. 

FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 0:3 (0:1)

Branky: 34. Blecha, 62. Lacko (vl.), 76. Jakub Řezníček (pen.).

Rozhodčí: Kvítek – Novák, Černoevič. Diváci: 593.

Jihlava: Vejmola – Křišťál, D. Krčík, T. Vlček, T. Svoboda – Selnar (63. Fila), Lacko (C), Tureček (68. Tall), Křivánek (46. Belaid) – Ritter (79. Peřina), Vedral (79. L. Arroyo).

Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Texl (84. Hlavica) – M. Ševčík (79. Ad. Čermák), A. Fousek (27. Hladík), Blecha (84. Štepanovský), Přichystal (79. Nečas) – Jakub Řezníček (C).
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno/Facebook

Štítky Brno, Zbrojovka, Jihlava, Národní liga, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Jakub Řezníček, SK Slavia Praha, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vyloupila Jihlavu. Z Vysočiny si veze výhru 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.