Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nahradit opory a porvat se o baráž, přeje si fotbalová Líšeň před startem druhé ligy

Bez obvyklých opor, s novými tvářemi a hlavně s ambicí zabojovat o účast v baráži i možný postup do nejvyšší soutěže. S takovými ambicemi vstoupí už v pátek na hřišti Ústí nad Labem fotbalisté Líšně do jarní části národní fotbalové ligy.

Tým z východního předměstí Brna se aktuálně nachází na třetí pozici tabulky, což zaručuje účast v baráži o první ligu. Pro Líšeň by šlo o historický úspěch. Přesto Brňané o účasti v barážových kláních či dokonce možném postupu mezi prvoligovou elitu nahlas nemluví, i když podle postavení v tabulce patří k horkým favoritům soutěže.

Před začátkem sezony jsme měli dva hlavní cíle, stabilizovat klub ve druhé lize a vychovat hráče pro první ligu. Myslím si, že oboje se nám daří naplňovat. V tuto chvíli na postup nemyslíme, ale děláme všechno proto, abychom na barážové příčce zůstali,“ sděluje předseda klubu Karel Hladiš, který se po podzimní části soutěže rozloučil se třemi hráči základní sestavy. 

Líšeň po vydařeném podzimu, po němž má na kontě osmadvacet bodů, opustil Martin Rolinek (Mladá Boleslav), Jan Silný (Jablonec) či Jakub Kučera (Hradec Králové). Navíc ze Zlína skončilo hostování obránci Šimonu Chwaszczovi, a tak se v klubu rychle museli poohlížet po náhradách. Ze Slovácka dorazil na jih Moravy záložník Tomáš Machalík, ze Zbrojovky přišel stoper Jakub Černín a o střílení branek by se měla postarat nová akvizice ze Zlína Martins Toutou Mpondo. Před začátkem ligy se ještě připojil ze slovenské Senice do kádru záložník Šimon Šumbera, který stejně jako Černín už v minulosti v Líšni působil. 

Odchody budou znát, protože kluci měli vítěznou mentalitu a obrovskou vůli otáčet utkání. Na druhou nevidím důvod, proč by je noví hráči nemohli nahradit. Všichni mají prvoligové zkušenosti,“ věří líšeňský trenér Milan Valachovič.  

Líšeň čeká první utkání v pátek na hřišti Ústí nad Labem. Valachovič očekává, že zápas po zimní pauze ovlivní nervozita. „Je to mužstvo s hodně mladými hráči. Hraje se tam nepříjemné. Máme ještě tři dny na přípravu, ale už nyní víme, jak budeme chtít hrát,“ říká Valachovič, který věří v bodový zisk. Líšeň totiž v Ústí ještě nikdy neprohrála. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Národní liga, baráž, FK Ústí nad Labem, soutěž, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, Jakub Černín, FK Mladá Boleslav, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nahradit opory a porvat se o baráž, přeje si fotbalová Líšeň před startem druhé ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.