Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Brno slíbilo fotbalové Líšni stadion, pokud postoupí do nejvyšší soutěže

Fotbalová Líšeň patří po vydařené podzimní části národní ligy mezi horké adepty na postup do nejvyšší soutěže. Tým z východního předměstí Brna se aktuálně nachází na třetí pozici tabulky, což zaujalo také brněnské radní, kteří týmu trenéra Milana Valachoviče přislíbili v případě postupu o patro výš podnájem stadionu v Srbské ulici, kde hraje domácí zápasy Zbrojovka.

Fotbalisté Líšně prožívají vydařené období. Po podzimní části se nachází na třetím místě tabulky a na dobré výkony touží navázat i v jarní části sezony. Výsledky skromného klubu z Brna neušly pozornosti představitelů města, kteří se na posledním svém zabývali možností, že klub postoupí mezi prvoligovou elitu. V případě úspěchu získají Brňané náhradní domov na stadionu v Srbské ulice, kde své domácí zápasy hraje Zbrojovka, aktuální lídr druhé ligy, kterým po loňském sestupu touží po návratu do nejvyšší soutěže.  

Líšeň nemá vyhovující zázemí pro 1. ligu, schválili jsme klubu v případě postupu pronájem stadionu na Srbské pro sezónu 2022/23,“ uvedl brněnský náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Líšeňské čeká do první ligy náročná cesta. V případě, že se umístí na druhém či třetím místě tabulky, musí zvládnout barážový boj s prvoligovým týmem. Tým navíc opustily před jarem dvě opory, útočník Jan Silný odešel do Jablonce a záložník Jakub Kučera pro změnu zamířil do Hradce Králové. Naopak mužstvo posílil v nedávné době pětadvacetiletý záložník David Machalík, který na jih Moravy zamířil ze Slovácka. K prvnímu ligovém střetnutí po zimní pauze vyběhnou Brňané 4. března, kdy je čeká zápas v Ústí nad Labem. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno, Sk Líšeň

Štítky Brno, Líšeň, Zbrojovka, Národní liga, FC Zbrojovka Brno, soutěž, fotbal, KDU-ČSL, FK Baumit Jablonec, 1. FC Slovácko, FC Hradec Králové, FK Ústí nad Labem

Brno slíbilo fotbalové Líšni stadion, pokud postoupí do nejvyšší soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.