Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalová Líšeň neudržela opory. Silného i Kučeru zlákaly nabídky z první ligy

Fotbalisté brněnské Líšně, kteří se před startem jarní části národní ligy nachází na třetím místě tabulky a usilují o účast v baráži o nejvyšší soutěž, se budou muset obejít bez dvou ofenzivních opor. Tým opustil nejlepší střelec mužstva, Jan Silný, jenž zamířil do Jablonce. Na východ Čech se pak stěhuje záložník Jakub Kučera, který zabojuje o místo v Hradci Králové.

Líšeň už před startem přípravy avizovala, že se nevyhne odchodům klíčových hráčů, o něž je po podařeném podzimu zájem i mezi kluby v nejvyšší soutěži. Silný byl s osmi brankami nejlepší střelec týmu, Kučera se zase vypracoval k oporám záložních řad a v letošní sezoně má na kontě dvě vstřelené branky. 

Přesto, že jde o velké oslabení, pokračujeme v plnění slibů. Kdykoliv nás osloví klub z první ligy odpovídající nabídkou, umožníme našim hráčům přestoupit do nejvyšší soutěže,“ popsal předseda fotbalové Líšně Karel Hladiš.

Líšeň začala přípravu tento týden. Na prvním tréninku se objevily i nové tváře, u nichž ale není jasné budoucí působení na východním předměstí Brna. Jedná se například o útočníka Jiřího Vlacha z dorostu, navrátilce z hostování Václava Minaříka z Blanska a Davida Kršku z Vyškova. O příchodu dalších nových tvářích zatím klub neinformoval. 

Věříme, že se nám i nadále podaří získat na jejich místa nové mladé hráče, kteří budou hladoví po úspěchu a časem se probojují do vrcholového fotbalu,“ sdělil trenér týmu Milan Valachovič, jehož tým včera v prvním přípravném duelu remizoval se Zlínem 2:2. Celkem Líšeň odehraje před startem jarní části soutěže ještě sedm zápasů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sk Líšeň

Štítky Líšeň, fotbal, Přestupy, Brno, Národní liga, Jakub Kučera, Jan Silný, soutěž, FK Baumit Jablonec, FC Hradec Králové, Česko, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalovou Líšeň neudržela opory. Silného i Kučeru zlákaly nabídky z první ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.