Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka porazila Jihlavu 4:0. Výhru režíroval čtyřmi brankami Řezníček

Fotbalisté brněnské Zbrojovky zvítězili v utkání čtvrtého kola národní ligy nad Jihlavou 4:0. Všechny branky domácích vstřelil útočník Jakub Řezníček, jenž v zápase zlomil střeleckou smůlu, která jej od začátku soutěže provázela. Vysočina naopak poprvé v sezoně prohrála.

Domácí kouč Dostálek udělal oproti poslednímu duelu v Prostějově, v němž Brno prohrálo 0:2, čtyři změny v sestavě. Do branky nastoupil znovu Berkovec. V poli pak dostal důvěru Endl, Čermák a mladý útočník Ševčík, který se podílel na první brance Brňanů. Ve 13. minutě hry se ujal rohového kopu a nacentroval přímo na hlavu Řezníčka. Stejný hráč se prosadil znovu ve 29. minutě, když využil zmatku jihlavské obrany a překonal podruhé Vejmolu. 

Ve druhé půli zkoušeli Jihlavští oživit hru. Trenér Kameník poslal na hřiště místo Rittera Shudeiwu. Šanci na případný zvrat v utkání ale uťal Řezníček, jenž v 51. minutě završil hattrick, když přesně hlavičkoval po rohu Ševčíka. Hosté se už na výraznější odpor nezmohli a nakonec počtvrté inkasovali. Po kombinaci Texla a Hladíka se dostal míč ke zcela volnému třiatřicetiletému útočníkovi Zbrojovky, po jehož ráně lovil jihlavský brankář počvrté míč ze sítě. 

Brno se díky výhře posunulo na druhé místo tabulky. Má devět bodů a na vedoucí Duklu ztrácí bod. Jihlava naopak po první prohře v sezoně klesla na šestou pozici se ziskem sedmi bodů.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO

Štítky Brno, Fotbal, Národní liga, Jihlava, HC Dukla Jihlava, Jakub Řezníček, FC Zbrojovka Brno, FC Vysočina Jihlava, 1. SK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka porazila Jihlavu 4:0. Výhru režíroval čtyřmi brankami Řezníček  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.