Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velký návrat. Do Zbrojovky se vrací útočník Jakub Řezníček

Brněnská Zbrojovka hlásí zvučnou posilu. K týmu se připojil útočník Jakub Řezníček, jenž na jihu Moravy působil v letech 2015 až 2017 a nastřílel dvacet branek. Bývalý hráč Příbrami, Plzně, Teplic či belgického Lokerenu absolvoval dnes v Brně první trénink. Nyní jej čeká lékařská prohlídka a dořešení detailů smlouvy.

Fotbalisté Brna mají po pádu z nejvyšší soutěže do národní ligy jasný cíl, znovu se vrátit mezi elitu. V cestě za vytouženým postupem má brankami pomoci svěřencům kouče Richarda Dostálek právě zkušený útočník Řezníček, který při svém působení ve Zbrojovce patřil mezi oblíbence fanoušků. Důrazný třiatřicetiletý forvard naposledy působil v Teplicích. Celkem odehrál v nejvyšší české fotbalové lize 301 duelů, v nichž si připsal 77 branek. 

Řezníček není jedinou posilou, kterou jihomoravský klub v nedávné době oznámil. Na stadion do Králova Pole zamířil před nadcházejícím druholigovým ročníkem například dvacetiletý mládežnický reprezentant Daniel Kosek z pražské Slavie, střední obránce Jan Štěrba z Olomouce, velezkušený záložník Pavel Zavadil nebo naposledy minulý týden osmadvacetiletý krajní obránce Matěj Hrabina, jenž do Brna přišel z Opavy.

Volal mi sportovní manažer Zbrojovky pan Požár, že by Zbrojovka měla případně zájem, abych přišel, a jak bych se na to tvářil. Potěšilo mě to, Brno vnímám jako tradiční klub a věřím, že ambice postoupit zpátky tady je. I sportovně to tedy mělo smysl a jsem rád, že se to povedlo a můžu tady být,“ řekl Hrabina po prvním tréninku. 

Brněnská Zbrojovka startuje národní fotbalovou ligu za necelé tři týdny. V sobotu 24. července zajíždí Brňané na jih Čech, kde se střetnou s fotbalisty Táborska. O týden později pak čeká kádr okolo Řezníčka či Zavadila náročný souboj s dalším adeptem na postup, do jihomoravské metropole přijede Opava, která rovněž minulý ročník opustila nejvyšší soutěž. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO

Štítky Zbrojovka, Fotbal, Řezníček, Národní liga, Brno, Jakub Řezníček, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice, FC Viktoria Plzeň, KSC Lokeren, 1. FK Příbram, Morava, SFC Opava, Matěj Hrabina, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat. Do Zbrojovky se vrací útočník Jakub Řezníček  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.