Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka sestupuje do druhé ligy

Fotbalisté brněnské Zbrojovky po roce stráveném v nejvyšší soutěži padají o patro níž. Po dnešní výhře Teplic nad Českými Budějovicemi 2:0 už nemají svěřenci trenéra Richarda Dostálka dvě kola před koncem soutěže ani teoretickou naději na záchranu a sestupují do druhé ligy společně s Opavou. O třetím sestupujícím týmu se rozhodne mezi Teplicemi a Příbramí.

Brněnští fotbalisté po pátečním utkání v Liberci, v němž uhráli remízu 1:1, ještě doufali, že by mohli o udržení v soutěži zabojovat. Jenže sestupem ohrožené Teplice dnes v důležitém utkání na svém stadionu porazily České Budějovice a udělaly významný krok k záchraně. Na Brno mají Severočeši se ziskem 29 bodů dvě kola před koncem ligy náskok šesti bodů a lepší vzájemné zápasy. Brňany navíc po 32. kole soutěže přeskočila také Příbram, jež naposledy na domácím hřišti skolila Jablonec a o prvoligovou příslušnost ještě může dále usilovat, byť na skláře ztrácí pět bodů. V posledním ligovém však hostí doma právě Teplice.

Zbrojovka postoupila mezi fotbalovou elitu loni po dvou sezonách strávených v druhé lize administrativním způsobem. V minulém ročníku druhé ligy skončila na druhém místě za Pardubicemi a měla se utkat v baráži s druhým nejhorším celkem nejvyšší fotbalové soutěže. Ke střetnutí ale nakonec kvůli covidové pandemii nedošlo, a tak vedení soutěže rozhodlo formálně o postupu Brňanů. Druhé největší město v České republika zažívá pád do národní ligy po třech letech. V sezóně 2017/2018 skončil tým pod vedením Romana Pivarníka na posledním místě a putoval společně s Jihlavou o patro níže.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ.Brno/Petr Nečas

Štítky fotbal, Zbrojovka, Druhá liga, Sestup, Brno, soutěž, FK Teplice, FC Zbrojovka Brno, 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, SFC Opava, Richard Dostálek, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka sestupuje do druhé ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.