Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka nestačila doma na Pardubice a prohrála 1:2

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nenavázali na bodové zisky z posledních tří zápasů a dnes v domácím zápase s Pardubicemi prohráli 1:2. Souboj dvou týmu, které ještě v minulé sezóně působily ve druhé lize, rozhodl 71. minutě Ewerton. Brno si prohrou zkomplikovalo boj o záchranu. Na patnácté Teplice ztrácí čtyři body, navíc na ně dotírá Příbram, která uspěla ve Zlíně.

Trenér Pardubic Jiří Krejčí postrádal několik stabilních členů kádru. Dlouhodobě chybí Východočechům zraněný brankář Boháč, pro žluté karty nemohl nastoupit Hlavatý nebo Prosek. Brno udělalo oproti předchozímu utkání v Českých Budějovicích pouze jednu změnu. Trenér Zbrojovky Richard Dostálek poslal do základní sestavy hrotového útočníka Filu, který vytlačil ze sestavy Fouska.

Brno začalo sice aktivně, ale do první vážnější situace se dostali hosté. V 9. minutě utekl obraně Brna Ewerton, obešel brankáře Berkovce a zakončoval z úhlu do prázdné brány. Před brankovou čárou míč odkopl stoper Pernica. V 19. minutě se po souhře Texla a Štepanovského dral do zakončení Fila, jenže pardubická obrana domácího útočníka do zakončení nepustila. Další gólovou šanci měl Pachlopník, jeho zakončení hlavou však chyběl důraz. Další vyložené gólové příležitosti už první poločas nenabídl, skóre se přesto změnilo.

Ve 42. minutě centroval z levé strany Cadu, míč nenápadně prolétl celým pokutovým územím Brna až k pravé tyči. Tam byl osamocený střední obránce Martin Toml, který v klidu zakončil do odkryté branky. Pro domácí mohlo být o dvě minuty ještě hůř. Střelu Cadua ale vytěsnil gólman Berkovec na roh. Brno ke konci prvního poločasu mělo ještě možnost, ale Čermák mířil vysoko nad branku Letáčka.

Po změně stran udělal trenér Dostálek dokonce tři změny. Vystřídal Štepanovského, Hladíka a Čermáka, místo nichž se objevil na hřišti Růsek, Fousek a Přichystal. Brno začalo druhou půli znovu aktivně. Do nebezpečné akce se fotbalisté v červeném dostali v 52. minutě, kdy se po úniku Pachlopníka ocitl ve vyložené šanci Fila. Jenže domácí útočník netrefil před pardubickým brankářem ani míč. 

Zatímco Brno se snažilo útočit, Pardubice se zaměřily především na defenzívu a spoléhaly na rychlé protiútoky. Jeden takový sehráli Východočeši v 62. druhé minutě, kdy se do obrovské šance dostal Huf, který překvapivou přízemní střelou překonal Berkovce mezi nohama. Jeho ránu ale zastavila tyč. 

Brno mělo slibnou šanci v 64. minutě, kdy proti proti Letáčkovi běžel osamocený Růsek. Brankář hostů však pohotovým skokem pod nohy zamezil změně stavu. V 69. minutě se Zbrojovka už branky dočkala. Standardní situaci rozehrál Fousek, jenž našel centrem hlavu Jakuba Přichystala, který přesnou ranou srovnal stav. 

Po vyrovnání se hra otevřela. Brno se hnalo do útoku, ale k zakončení se nedostalo. Navíc po neúspěšné útočné akci Zbrojovky vyrazili do protiútoku hosté, na jehož konci byl v 71. minutě Ewerton Paixao da Silva, který si poradil s dotírajícími obránci i brankářem Berkovcem a poslal Pardubice do vedení.  

Brňané se po inkasované brance vrhli do útoku, ale zároveň si museli dávat pozor na rychlé brejky hostů. Skóre se ale nakonec už neměnilo. Brno tak neprodloužilo tří zápasovou neporazitelnost a zkomplikovalo si boj o záchranu. Na patnácté Teplice ztrácejí šestnáctí Brňané čtyři body. V příštím kole míří Zbrojovka na Slovácko. Pardubice poskočily na sedmou pozici a příště změří síly se Spartou.

Ohodnoť článek

Foto FCZ BRNO

Štítky Brno, Zbrojovka, Pardubice, Fotbal, FK Pardubice, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice, FC Fastav Zlín, 1. FK Příbram, Richard Dostálek, Jakub Přichystal, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka nestačila doma na Pardubice a prohrála 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.