Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka remizovala s Příbramí 1:1 a zkomplikovala si boj o záchranu

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si zkomplikovali boj o záchranu. V dnešním utkání čtyřiadvacátého kola nedokázala dovést do vítězného konce slibně rozehraný zápas s Příbramí. Po remíze 1:1 má Brno šestnáct bodů a je na sestupové šestnácté pozici tabulky.

Duel dvou celků ze suterénu ligové tabulky začalo lépe Brno, kterému v zápase U Litávky chyběl stoper Dreksa nebo záložník Vaněk. Aktivní hra se hostům vyplatila a v 18. minutě dokonce byli blízko vedení. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Pachlopník, který překonal příbramského brankáře Šimana. Jenže celou situaci ještě zpětně posuzoval systém VAR a hlavní rozhodčí Ginzel branku nakonec kvůli údajnému ofsajdu odvolal. 

Zbrojovka ale i přes spornou situaci pokračovala v dobrém výkonu a nakonec se dočkala zaslouženého vedení. Standardní situaci ve 27. minutě hry rozehrál Pachlopník. Ve vápně se k míči dostal Jiří Texl a poslal hosty do vedení. Brňané mohli náskok ještě zvýšit, ale nakonec už v první půl gól nepadl.

Do začátku druhé části nastoupilo Brno znovu aktivně. Pěknou střelou z přímého kopu prověřil Šimana Fousek. Jenže byli to nakonec domácí fotbalisté, kteří využili svou příležitost. V 55. minutě po rohovém kopu prodloužil míč Zorvan ke zcela volnému Radku Voltrovi, jenž uklidil balon za bezmocného Berkovce. 

Po srovnání se obě mužstva snažila vstřelit rozdílovou branku. Velkou šanci měl například Texl, který ihned po vyrovnání nebezpečně střílel na příbramského brankáře. Na druhé straně protáhl Berkovce Cmiljanović. V 75. minutě zatrnulo Příbrami po střelách Moravce a poté Reitera. Obě šance vytěsnil spolehlivý gólman Středočechů. Brněnskou obranu pro změnu provětral Antwi, jehož únik musel vyřešit až Berkovec.  

V závěru utkání mělo blíže k výhře Brno. Obrovskou šanci měl v 89. minutě Růsek, jenže jeho hlavička mířila jen těsně mimo branku. Když v síti neskončila ani střela Endla, dopadl zápas remízou, která je pro oba celky vzhledem k jejich postavení v tabulce ztrátou. Příbrami se třinácti body patří poslední místo ligové tabulky. Brňané mají o tři body více a nachází se šestnáctém, tedy sestupovém místě. Na patnáctou Mladou Boleslav ztrácí čtyři body. V příštím utkání svěřenci Richarda Dostálka změří síly na domácím hřišti s lídrem ligy, pražskou Slavií.

Ohodnoť článek

Foto FB Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Příbram, Fotbal, Liga, 1. FK Příbram, FC Zbrojovka Brno, Jiří Texl, Brno, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka remizovala s Příbramí 1:1 a zkomplikovala si boj o záchranu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.