Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka prohrála s Jabloncem 1:2 a neodlepila se ode dna tabulky

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nestačili v dnešním utkání na Jablonec a prohráli na domácím hřišti výsledkem 1:2. O branky se postaral Pleštil a Schranz. Brno už pak jen v nastaveném čas zmírnilo porážku, když se trefil Fila. Svěřenci trenéra Richarda Dostálka se tak neodlepili ze sestupových pozic tabulky a s patnácti body zůstávají na 16. místě.

Brno nezachytilo začátek utkání. Po deseti minutách zahrával Jablonec roh, míč se dostal do vápna, kde si ho našel Dominik Pleštil a prostřelil brněnského Flodera. Jablonečtí pak mohli navýšit vedení, ale Schranze vychytal tentokrát domácí gólman. Zbrojovka se pak zničehonic dostala do šance, Přichystal z úhlu pálil do břevna. V nepříliš poutavé první půli navíc Brňané přišli ve 32. minutě o obránce Šurala, jehož vystřídal Hlavica. Další branka už pak v první půli nepadla. 

Ve druhém poločase nastoupili hráči Zbrojovky v pozměněné sestavě, když Dostálek nasadil Reitera, Filu a Fouska. Ke kýženému vyrovnání to ale nevedlo. Velkou šanci měl v 65. minutě hry Růsek, ale jeho hlavičku jablonecký Hrubý v pohodě kryl. Navíc zelenobílí za chvíli udeřili podruhé, když střelu Zeleného brankář Brna jen vyrazil přímo na nohu Ivana Schranze, jenž se nemýlil. Zbrojovka se sice tlačila za snížením, ale to přišlo příliš pozdě. Kosmetickou úpravu výsledku dodal Daniel Fila, který si připsal první ligovou branku. 

Brno tak po 23. kole zůstává na šestnácté pozici s patnácti body. Na Mladou Boleslav, která je na čtrnáctém nesestupovém místě tabulky, ztrácí Zbrojovka čtyři body. Příští kolo čeká Dostálkovy muže zápas o vše, míří do Příbrami, která je letos rovněž horkým adeptem na sestup. 

Ohodnoť článek

Foto FB Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Brno, Fotbal, Jablonec, FK Baumit Jablonec, FC Zbrojovka Brno, Ivan Schranz, Daniel Fila, Richard Dostálek, Dominik Pleštil, FK Mladá Boleslav, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka prohrála s Jabloncem 1:2 a neodlepila se ode dna tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.