Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Líšeň s Blanskem jen remizovala, v čele tabulky ale zůstává

Očekávané jihomoravské fotbalové derby mezi Blanskem a Líšní skončilo bezbrankovou remízou. Brněnští fotbalisté i přes bodovou ztrátu zůstávají v čele druhé ligy. Naopak Blansko si ziskem bodu proti lídrovi polepšilo a odskočilo svým pronásledovatelům v boji o záchranu.

Oba týmy byly před dnešním utkání 14. kola národní fotbalové ligy v dobrém rozpoložení. Jak Brňané, tak Blanenští totiž v minulém kole zvítězili. Líšeň doma zdolala Hradec Králové 2:1 a vystřídala jej v čele tabulky. Svěřenci blanenského trenéra Martina Pulpita rovněž brali plný počet bodů, když doma 2:0 skolili Třinec. 

Střet dvou jihomoravských celků nabídl z počátku opatrný fotbal bez vyložených příležitostí. Líšeň se jen velmi těžko prosazovala přes pevnou blanenskou obranu. Nejzajímavějším momentem první půle tak byl patrně střet v pokutovém území mezi líšeňským Ziklem a blanenským stoperem Aggounem. Hosté z Brna se dožadovali penalty, ale sudí Batík pokutový kop neodpískal. 

Druhý poločas už nabídl pohlednější fotbal i s gólovými příležitostmi na obou stranách. Líšeň hned zkraje druhé poloviny zahrozila nebezpečnou střelou Kučery, za kterou se domácí brankář jen ohlédl. O tři minuty později, v 51. minutě, se dostal do obrovské šance útočník Líšně Málek, jenže jeho pokus výborným zákrokem zneškodnil gólman Halouska. 

Také Blansko se dočkalo velké šance, střela Kopičára v 58. minutě duelu jen těsně minula horní roh branky Veselého. V poslední dvacetiminutovce zápasu měl dobrou příležitost blanenský Sedlo, jenže nemířil přesně. Na bezbrankové remíze nic nezměnila ani střela Koraksiće v závěru utkání, kterou si Veselý pohlídal.

Líšeň si tak po bezbrankové remíze připsala do tabulky jeden bod. Celkem jich mají svěřenci trenéra Milana Valachoviče na kontě 27. Na druhý Hradec, jenž má o zápas méně, mají náskok dvou bodů. Naopak Blansko zůstává po remíze na dvanácté pozici tabulky a drží náskok dvou bodů na Táborsko, které se nachází na třinácté, tedy sestupové, pozici. Jihočeši ovšem mají zápas k dobru. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Blansko

Štítky Blansko, Líšeň, Brno, Národní liga, fotbal, FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Líšeň jen remizovala s Blanskem, v čele tabulky ale zůstává  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.