Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka na Plzeň nestačila a prohrála 0:1. Rozhodl Beauguel

Fotbalisté brněnské Zbrojovky prohráli v domácím zápase s Plzní 0:1. Utkání rozhodl v 68. minutě francouzský kanonýr Jean-David Beauguel. Zbrojovka zůstává po prohře se čtrnácti body na patnáctém místě tabulky. Plzeň díky výhře uhájila šestou pozici.  

Zbrojovka nastoupila do zápasu v okleštěné sestavě. Brněnský kouč Richard Dostálek měl především potíže se složením obranných řad. Do zápasu nemohl nastoupit Luděk Pernica, jenž hostuje na jihu Moravy právě z Plzně, a na marodku před zápasem přibyl klíčový stoper Pavel Dreksa. Navíc do utkání nemohl zasáhnout ani střední záložník Ondřej Vaněk. Šanci proto dostali v základní sestavě Hlavica či Záhumenský. Naopak hostující trenér Adrián Gul'a postrádal v sestavě Lukáše Kalvacha. 

Utkaní začalo svižně. Ani jeden z týmů se však nedokázal dostat do výrazné šance. První větší ohrožení branky měl na svědomí v 19. minutě hostující útočník Beauguel, jehož zakončení ve skluzu Šustr vyrazil na roh. O dvě minuty později zatrnulo Brňanům při střele Falty, který minul jen těsně pravý roh branky domácích.

Brno většinu času poctivě bránilo, směrem dopředu se ovšem také osmělovalo. Ve 26. minutě se málem dostali Brňané do vedení. Zblokovanou střelu Hladíka si do vlastní brány málem srazil Jakub Brabec. Brankář Jindřich Staněk však stihl pohotově zareagovat. 

Do největší možnosti prvního poločasu se dostal plzeňský Šulc, který jen těsně minul levou tyč. Když se neujal ani pokus hostujícího Havla, který mířil vysoko nad branku, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu. 

Úvod druhého poločasu patřil Viktorce. Žádná akce Plzně ovšem k brance nevedla. Brňané se do šancí sice dostávali, ale nedokázali vystřelit na branku. V 61. minutě hrozil nebezpečným náběhem Jakub Přichystal a později neprostřelil plzeňskou obranu ani Růsek. 

Bezbrankový stav trval do 68. minuty. Přes domácí obranu se prosadil francouzský střelec Jean-David Beauguel, jenž nedal Šustrovi prudkou ranou šanci. Pro Zbrojovku navíc mohlo být o dvě minuty ještě hůř. Bucha však mířil vysoko. 

Brno v poslední patnáctiminutovce vrhlo veškeré síly do útoky. Ofenzivu Zbrojovky oživil zejména střídající Štepanovský a Fila. Do nebezpečné situace se dostal Šural, jeho hlavička mířila ale jen do středu branky, s čímž neměl gólman Staněk problém. Hosté hrozili z rychlých protiútoků. Dvě velké příležitosti měl střídající Ondrášek, s nimiž měl Šustr co dělat. Nebezpečně střílel i Ba Loua. Brno se sice ke konci utkání ještě nadechovalo k náporu, jenže žádná velká šance už nepřišla, a tak Zbrojovka prohrála nejtěsnějším možným rozdílem. 

Ohodnoť článek

Foto FB Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Plzeň, Fotbal, FC Viktoria Plzeň, Jean-David Beauguel, FC Zbrojovka Brno, Ondřej Vaněk, Brno, Jindřich Staněk, Richard Dostálek, Luděk Pernica, Pavel Dreksa, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na Plzeň nestačila a prohrála 0:1. Rozhodl Beauguel  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.