Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Boj o záchranu pokračuje. Fotbalisté Zbrojovky změří síly s Plzní

Brněnská Zbrojovka sehraje zítra od 18:30 další zápas nejvyšší fotbalové soutěže. Na stadion v Srbské ulici dorazí Viktoria Plzeň, jež letos nezažívá vydařenou sezonu. Tým trenéra Adriana Gul'y se nachází až na 6. místě ligové tabulky. Body potřebuje i Brno, které se krčí na 15. místě a bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Zbrojovka se před duelem s Plzní nenachází v ideálním rozpoložení. V minulém zápase padli svěřenci Richarda Dostálka v Olomouci gólem v nasteveném čase, předtím pak smolně ztratili body v domácím utkání se Zlínem. Naopak Plzeň v posledním duelu zvítězila doma nad Bohemkou 3:1 a bude v Brně plnit roli papírového favorita. Brňané i tak ale pomýšlí na bodový zisk.

Čeká nás zajímavý a těžký zápas, na který se těšíme. Plzeň je v posledním období jedním z nejúspěšnějších týmů v lize, mají našlapaný kádr a zajímavá jména. Hrát proti takovým týmům je vždycky svátek. Naposledy v zimě přivedli Faltu, technického hráče, který nám dal na podzim gól ještě za Sigmu, uzdravil se Čermák, který patří k jejich nejlepším střelcům. Vepředu se točí Ondrášek s Beauguelem. My jsme ovšem v situaci, kdy body musíme sbírat a nesmíme se moc ohlížet na soupeře. Pokud hráči předvedou nejlepší možný výkon, dá se hrát proti každému,“ zhodnotil před utkáním kouč Dostálek.

Dostálkovi bude v sobotním zápase chybět střední obránce Luděk Pernica, jenž hostuje na jihu Moravy právě z Plzně. Spolehnout se kouč nemůže ani na Berkovce, Flodera či Fouska, kteří jsou mimo sestavu ze zdravotních důvodů. Dlouhodobě chybí pak chybí mužstvu zranění stopeři Gajić a Kryštůfek. 

„To je dané a počítali jsme s tím. Jinak se uvidí, budeme čekat na výsledky testů a podle toho se rozhodneme,“ sdělil Dostálek

Celkem tři hráči ze současných kádrů Brna a Plzně prošli oběma kluby. Kromě Pernicovi ve Viktorce působil v letech 2014 až 2016 také záložník Ondřej Vaněk. Naopak obránce Plzně Jakub Brabec v Brně hostoval v sezóně 2012/13. Ve vzájemných duelech mají navrch Západočeši, kteří vyhráli posledních šest duelů v řadě, včetně toho podzimního. Brňané v Plzni prohráli 1:4, jediný úspěch zaznamenal Hladík, pro něhož to byl první ligový gól v kariéře. Naposledy se Brno radovalo v říjnu 2015, kdy o výhře 1:0 rozhodl z penalty Řezníček. Ligovou premiéru si proti Vaňkovi a spol. tehdy jako střídající hráč připsal Jakub Šural.

Ohodnoť článek

Foto FCZ BRNO

Štítky Brno, Fotbal, Zbrojovka, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Richard Dostálek, Ondřej Vaněk, SK Sigma Olomouc, FC Fastav Zlín, Bohemians 1905, Jakub Brabec, Luděk Pernica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj za záchranou pokračuje. Fotbalisté Zbrojovky změří síly s Plzní  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.