Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovka na klokany nestačila. Kouč Dostálek i přes prohru mužstvo chválil

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nenavázali ve včerejším utkání s Bohemians Praha na výhru z Opavy. Z hlavního města se po prohře 1:2 vrátili domů bez bodu. Kouč Zbrojovky Richard Dostálek přesto hodnotil výkon svých svěřenců kladně.

Zbrojovka nezachytila úvod utkání a už v 10 minutě prohrávala. Hronek odcentroval přímo na volného Tomáše Necida, který se ve vápně nemýlil. Na trefu někdejšího reprezentačního útočníka sice ještě Brňané našli odpověď, po krásné střele z hranice vápna vstřelil branku Antonín Růsek. Klokani si však vedení ještě před koncem prvního poločasu vzali zpět. Skákavou střelu Romana Květa nedokázal brankář Berkovec zkrotit a hráči Bohemky se radovali podruhé. Těsný náskok už i přes šance na obou stranách dokázali Pražané udržet. 

Trenér Brna Richard Dostálek byl z prohry zklamaný. Zbrojovce se totiž nepodařilo odpoutat od svých konkurentů ze spodku tabulky a zkomplikovali si boj o záchranu. „Pro nás je každý zápas bitvou o záchranu, jsme v pásmu sestupu a musíme z každého utkání vydolovat, co to jde. Nejeli jsme sem pro bod, chtěli jsme tu vyhrát, to se nám nakonec nepovedlo,“ mrzelo kouče. 

Utkání na Bohemce se hrálo i přes vládní nařízení před početnou skupinou fanoušků obou mužstev, kteří sledovali zápas v okolí stadionu. Hráči se navíc museli vyrovnat s těžkým terénem, čemuž Brňané přizpůsobili i sestavu. Místo technicky vybaveného Pachlopníka se tak objevil v základní jedenáctce Jan Hladík. 

I přes prohru byl nakonec Dostálek s výkonem svých svěřenců spokojený. „Chtěl bych hráčům poděkovat a pochválit je za přístup a za to, jak zápas odbojovali a odpracovali. Stálo nás to hodně sil a nevezeme si navzdory tomu žádný bod, takže jsme zklamaní a smutní,“ hodnotil utkání brněnský kouč, kterého mrzela především druhá inkasovaná branka.  „Rozhodující gól nás mrzí především proto, že jsme měli balón v držení, měli jsme být v takovém postavení, abychom dokázali sebrat odražený míč, což se nám nepovedl,“ popsal Dostálek. 

Prohru z Ďolíčku, odkud si Brno odvezlo tři body naposledy v roce 2002, musí Brňané rychle hodit za hlavu. Už v sobotu je čeká velmi důležité utkání. Na domácím hřišti se postaví proti Zlínu, který je aktuálně na třinácté pozici ligové tabulky. Na patnáctou Zbrojovku má náskok pěti bodů. 

Ohodnoť článek

Foto FCZ BRNO

Štítky Zbrojovka, Fotbal, Fortuna liga, Bohemians, Richard Dostálek, FC Zbrojovka Brno, Bohemians 1905, SFC Opava, Brno, Tomáš Necid, Antonín Růsek, FC Fastav Zlín, Jan Hladík (* 1993)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na klokany nestačila. Kouč Dostálek i přes prohru mužstvo chválil  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.