Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Problém pro Zbrojovku. Před restartem ligy má šest hráčů pozitivních na koronavirus

Před předpokládaným restartem první fotbalové ligy mělo šest hráčů brněnské Zbrojovky pozitivní test na covid-19. Pokud se v pátek uskuteční předehrávka 7. kola v Jablonci, nebudou moci hrát, uvedl trenér Zbrojovky Miloslav Machálek.

Koronavirus z brněnské kabiny nezmizel ani během měsíční nucené přestávky. „Vždyť vidíte, jak to vypadá v celém světě, počet nakažených stále roste," prohlásil trenér a odhadl, že v jeho týmu tuto nákazu prodělalo až 15 hráčů. „Jména ale samozřejmě neřeknu, ta se nezveřejňují," dodal.

Kádr A-mužstva byl naposledy testován na začátku října před zápasem s Karvinou, který Zbrojovka prohrála 0:2. V tabulce první ligy tak zůstala po šesti kolech na posledním místě se ziskem jediného bodu. Povinný test by měl tým absolvovat ve středu a jeho výsledky by měly být směrodatné pro případný duel v Jablonci.

Problémem může být i ubytování hráčů před zápasem

„Během přestávky jsme poctivě trénovali, do procesu se vrátili někteří předcházející marodi, ale další zase ulehli," řekl Machálek. „Měli jsme problémy jak covidového rázu, tak i rázu běžných zranění a nemocí. Hodně jsme zapracovali na tělesné připravenosti, udělali jsme kus práce, ale zase nám z toho šest lidí vypadlo. Je to nekončící problém a nezbývá nám nic jiného, než to respektovat a vypořádat se s tím," doplnil.

V pátek by Zbrojovku mělo čekat úvodní utkání obnovené soutěže v Jablonci. Machálek ale zatím nemá zcela jasno, kdy tým na sever Čech odcestuje: zda jako obvykle o den dřív, či až v den zápasu. Problémem totiž může být i stravování po cestě a ubytování v Jablonci. „Jednáme o tom," uvedl Machálek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, brno, koronavirus, hráči, zápas, restart, liga, COVID-19, FC Zbrojovka Brno, FK Baumit Jablonec, Miloslav Machálek, MFK Karviná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problém pro Zbrojovku. Před restartem ligy má šest hráčů pozitivních na koronavirus  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.