Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cílem Zbrojovky je záchrana v první lize. Do sezony chceme vstoupit s pokorou, říká trenér Machálek

Po dvou sezonách ve druhé lize se Zbrojovka Brno vrací zpět mezi elitu. Nový ročník začnou svěřenci trenéra Machálka v sobotu, kdy na stadion na Srbské přijede pražská Sparta. „Lepší los jsme si nemohli přát,“ zní z brněnské kabiny.

Na předsezonní tiskovou konferenci dorazil trenér Miloslav Machálek, sportovní manažer Tomáš Požár, kapitán mužstva Pavel Dreksa a majitel klubu Václav Bartoněk.

Mezi pozvanými byl také zástupce společnosti Wedos, která se stala novým generálním partnerem klubu. Kromě sponzora představila Zbrojovka také nové dresy pro nadcházející soutěžní ročník.

Flinta sehrála v netradičně krátkém přípravném období pět utkání, ve kterých třikrát zvítězila a dvakrát prohrála. Výhru si mužstvo připsalo mimo jiné proti ligovým konkurentům ze Zlína a Olomouce. „Příprava byla specificky krátká. Hodnotit ji můžeme až podle toho, jak se nám podaří vstoupit do mistrovských utkání,“ uvedl brněnský lodivod Machálek. Ten zároveň přiznal, že nemá rád přehnané cíle. „Chceme do sezony vstoupit s pokorou a jít zápas od zápasu. Dlouhodobým cílem je samozřejmě záchrana,“ řekl trenér. 

Nový generální partner

????✍ S radostí oznamujeme, že do nové sezóny vstoupíme s novým generálním partnerem. ???? Tím se stává společnost WEDOS.cz Internet, a.s., jejíž logo bude součástí klubových dresů ❤ Více informací ▶ https://fczbrno.cz/clanek.asp?id=Novym-generalnim-partnerem-se-stava-spolecnost-WEDOS-Internet-a-s-6976

Zveřejnil(a) FC Zbrojovka Brno dne Středa 19. srpna 2020

Posily hlavně do zadních řad

Tým posílil Jan Hlavica z Líšně, z Karviné dorazil defenzivně laděný Jan Moravec a novou tváří v kádru je také Jan Koudelka z Prostějova. Soupiska mužstva však stále není uzavřená. „Jsem rád, že se nám povedlo přivést vytipované posily. Situace na trhu se stále vyvíjí, jsme aktivní,“ vysvětlil Tomáš Požár, který zároveň vyloučil příchod Ondřeje Bača. Zároveň připustil možnost příchodu některých hráčů na hostování.

Zbrojovka se ve druhé lize prezentovala pohlednou ofenzivní hrou, ve které chce pokračovat i o patro výš. „Na jaře jsme splnili dílčí cíl, protože jsme se naučili vítězit. Nechceme od toho ustupovat, ale máme respekt k soupeřům a před každým utkáním si vyhodnotíme, jakým stylem budeme hrát,“ prohlásil Machálek, který má na kontě jeden odtrénovaný zápas v nejvyšší soutěži v barvách Slovácka. Většina jeho svěřenců však prvoligové zkušenosti nemá.

❤ V sobotu začínáme! ❤

Zveřejnil(a) FC Zbrojovka Brno dne Středa 19. srpna 2020

Sparty se nebojíme

Brněnští zahájí sezonu v sobotu, kdy je čeká duel se Spartou Praha. „Všichni se na ten zápas těšíme,“ řekl nově zvolený kapitán Pavel Dreksa. Ten pásku přebírá po Pavlu Eismannovi, který ukončil kariéru. „Sparty se nebojíme, o sestavě mám na devadesát procent jasno,“ pronesl trenér Zbrojovky. Zápas se kvůli koronaviru odehraje s omezeným počtem diváků na stadionu a za zpřísněných hygienických podmínek. 

Změny v kádru:

PŘÍCHODY: Jan Hlavica (Líšeň), Jan Moravec (Karviná), Jan Koudelka (Prostějov – hostování s opcí), Jakub Černín (Líšeň – návrat z hostování)

ODCHODY: Pavel Eismann (konec kariéry), David Krška (Líšeň), Ondřej Vintr (Vyškov – hostování), Martin Sedlák (Prostějov – hostování), David Jurásek (Prostějov), Martin Zikl (Prostějov - hostování), Petr Pavlík (Pohornie – hostování), David Moučka (Vyškov – hostování)

   

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka brno, první liga, udržení, machálek, příprava, posily, Miloslav Machálek, trenér, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, 1. SK Prostějov, Líšeň, Pavel Dreksa, Tomáš Požár, MFK Karviná, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cílem Zbrojovky je záchrana v první lize. Do sezony chceme vstoupit s pokorou, říká trenér Machálek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.