Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka na úvod jara utrpěla vítězství nad Sokolovem, trenér Machálek s výkonem spokojený nebyl

Zbrojovka vstoupila do jarní části druholigové soutěže vítězstvím nad Sokolovem. O jedinou branku utkání se postaral obránce Jakub Šural, který svou trefou upevnil třetí místo v tabulce Fortuna národní ligy. Žádná velká reklama na fotbal se však v neděli na Srbské neodehrála, trenér Machálek proto s výkonem svých svěřenců spokojený nebyl.

Ovace pro legendu a rozloučení se střelcem

Před začátkem zápasu si ovace fanoušků vychutnal legendární trenér Petr „John“ Uličný, kterému klub popřál k jeho sedmdesátým narozeninám. Rozloučení s fanoušky na Srbské se dočkal oblíbený útočník Lukáš Magera, který v zimě přestoupil do Záp.

Svěřenci trenéra Machálka nastoupili do utkání aktivně, za což byli odměněni už v 9. minutě, kdy se po standardní situaci dostal k míči ve vápně Šural, který nekompromisně rozvlnil síť – 1:0. O minutu později se mohli radovat také hráči Sokolova, jenže Floder zlikvidoval samostatný únik Manzii.

Ve vzduchu visela penalta

Po vstřeleném gólu byli domácí hráči na hřišti nevýrazní a Sokolov spálil několik šancí na vyrovnání. Spoluhráči mohli děkovat brankáři Floderovi, který několika fantastickými zákroky zabránil soupeři ve skórování. Flinta se dlouho nedokázala vzpamatovat, což vyvrcholilo střídáním Šumbery už ve 40. minutě, za kterého naskočil Růsek. Bezzubý výkon přece jen stačil na poločasové vedení 1:0.

Do druhého dějství nastoupili domácí zodpovědněji, když většinu času kontrolovali hru. V 54. minutě se ale po průniku aktivního Manzii hosté ze Sokolova dožadovali penalty, sudí však zůstal klidný. Po tomto sporném momentu se Zbrojovka dostala do několika slibných příležitostí, ale pokaždé chyběl větší důraz v zakončení. Pozitivem je naopak zodpovědný výkon stopera Dreksy, který celý zápas motivoval své spoluhráče a s přehledem rozděloval defenzivní pokyny.

„Čtyři táhnou povoz a sedm se veze a kouká po krajině"

Poslední minuty už Brňané silou vůle dokopali a dotáhli tak utkání do vítězného konce, kterému v chladném večeru přihlíželo více než tři tisíce fanoušků v ochozech. „Nebyla to ukázka spanilé jízdy za postupem,“ řekl po utkání trenér Miloslav Machálek. „Těžko se utáhne povoz, který má táhnout jedenáct lidí, ale jsou zapřaženi jen čtyři a zbytek se veze a kouká po krajině,“ okomentoval trefně Machálek počínání svých svěřenců na hřišti. Podle něj si pochvalu zaslouží pouze Floder, Dreksa, Sedlák, Přichystal a Fousek, zbytek podle jeho slov nepodal očekávaný výkon.

Zbrojovka si nedělní výhrou upevnila třetí místo v tabulce Fortuna národní ligy. Jeden bod ztrácí na druhou Jihlavu, náskok na čtvrtý Hradec Králové činí tři body. Už v pátek čeká Brno druhé jarní kolo, ve kterém venku změří síly s týmem Ústí nad Labem.


Sestava: Floder – J. Sedlák, Dreksa, Šural, Eismann (C) – Hladík (75. Bariš), Čermák, Vaněk, Šumbera (40. Růsek) – Přichystal, Fousek (68. Pachlopník).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno / Martin Tajč, Petr Nečas

Štítky zbrojovka, sokolov, výhra, FK Baník Sokolov, Miloslav Machálek, trenér, Jakub Šural, Petr Uličný, Lukáš Magera, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, FC Vysočina Jihlava, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na úvod jara utrpěla vítězství nad Sokolovem, trenér Machálek s výkonem spokojený nebyl  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.