Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chceme navázat na úspěšný konec podzimu a vyhrávat, mají jasno ve Zbrojovce před startem jara

Nedělním zápasem proti Sokolovu odstartuje pro Zbrojovku Brno jarní část Fortuna národní ligy. Cíl je jasný: vyhrávat, vyhrávat, vyhrávat.

Po úvodním přivítání odpovídal na otázky novinářů sportovní manažer klubu Tomáš Požár. „Během podzimu měl nový trenér čas na zhodnocení charakteru mužstva a individualit. Domluvili jsme se na hráčích, kterými jsme chtěli doplnit kádr, což se nám velmi brzo povedlo. Od nových posil si slibujeme zvýšení kvality a větší variabilitu,“ řekl Požár o nových tvářích. Těmi jsou například univerzál Adrián Čermák, brankář Martin Šustr (oba Líšeň) nebo zkušený Pavel Dreksa (Karviná).

„S přípravou jsem spokojený, hráči vypadali velmi dobře, zejména v Tipsport Cupu. Poté nás ale dohnala krize spojená s únavou a náročným programem. Teď jsme nachystaní dobře a budeme hrát tak, abychom byli úspěšní,“ zhodnotil přípravnou fázi trenér Miloslav Machálek.

V přípravě sedm výher ve dvanácti zápasech

Jeho mužstvo sehrálo v přípravě celkem dvanáct zápasů, ve kterých si připsalo sedm výher. Generálka však týmu nevyšla, když Flinta podlehla konkurentovi v boji o titul z Pardubic 1:2. „Neměl jsem hráčům před utkáním říkat, aby se hlavně nezranili. Z toho plynulo nízké nasazení a vůbec jsme se neprezentovali požadovaným stylem,“ řekl k sobotní prohře trenér. Ten také doplnil, že má jasno o osmi hráčích základní sestavy, která nastoupí v jarní premiéře. Brněnský lodivod si ale uvědomuje, že sezona bude dlouhá. „Pro mě je to válka, která má 14 bitev, v neděli nás čeká první, kterou chceme zvládnout,“ zakončil své povídání Machálek.

Důraz byl během přípravy kladen na natrénování více herních systémů – Zbrojovka je schopna nastoupit jak se třemi, tak se čtyřmi obránci. „ Při volbě systému se budeme dívat i na soupeře, ale důležitá je také typologie našich hráčů. Chceme být úspěšní, teď už je to jenom na nás,“ vyjádřil se trenér Machálek.

Zástupcem kabiny byl na konferenci zkušený obránce Pavel Eismann. „Příprava je za námi a teď je důležité soustředit se na první zápas. V domácím prostředí jsme silní a první kola budou hodně o bojovnosti,“ těší se na začátek sezony hráč, který v podzimní části nastupoval s kapitánskou páskou. „Každý zná svoje místo v kabině, je jedno, kdo bude kapitán. Důležité je, abychom fungovali jako jeden tým,“ odpověděl na otázku kapitánství Eismann, který zároveň potvrdil, že je zdravotně připravený.

Na druhé místo bod, na přímé postupové čtyři

Zbrojovka se před jarní částí nachází na třetím místě tabulky, na druhou Jihlavu ztrácí jeden bod, na první Pardubice pak body čtyři. Tým, který se umístí na první příčce, automaticky postupuje do FORTUNA:LIGY, další dva týmy se pak utkají o prvoligovou příslušnost v baráži, kde vyzvou druhý a třetí nejhorší první ligy.

Změny v kádru Zbrojovky:

PŘÍCHODY: Adrián Čermák, Jan Hladík, Martin Šustr (všichni Líšeň), Pavel Dreksa (Karviná), Marek Vintr (návrat z hostování), Michal Ševčík (z dorostu), Martin Sedlák, David Jurásek (z B-týmu)

ODCHODY: Michal Šmíd (konec hostování), Lukáš Magera (Zápy), Pavel Halouska (Líšeň), Robert Bartolomeu, Ondřej Sukup (oba konec smlouvy), Jakub Černín (hostování, Líšeň), Petr Pavlík (hostování, Pohornie), David Moučka (hostování, Vyškov)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, sezóna, jarní část, FC Zbrojovka Brno, FK Baník Sokolov, trenér, Líšeň, Miloslav Machálek, MFK Karviná, Adrián Čermák, Martin Šustr, Pavel Dreksa, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme navázat na úspěšný konec podzimu a vyhrávat, mají jasno ve Zbrojovce před startem jara  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.