Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka zakončila sezónu před baráží drtivou kanonádou v Jihlavě. Vysočinu porazila 6:1

Karty byly rozdány již před zápasem. Zbrojovka měla jisté třetí a Jihlava druhé místo. Před středeční baráží tak šlo především o to, správně se naladit. A povedlo se na jedničku. Zbrojovka totiž zdemolovala Jihlavu na jejím vlastním hřišti 6:1. Ve středu pak v baráži o první ligu vyzve Příbram.

Oba soupeři už nemohli nic ztratit, ve hře naopak bylo navození psychické pohody před baráží. Trenér Šustr udělal před zápasem celkem pět změn. V obraně nastoupil místo Kryštůfka navrátilec Petr Pavlík, v záloze Bartolomeu s Vintrem a v útoku Zikl s Přichystalem. Na lavičku pak usedl uzdravený Michal Škoda. Také kádr Jihlavy byl obměněný.

Zbrojovka vstoupila do utkání v Jihlavě aktivně a exbrněnský brankář Veselý musel být v pozoru. V šestnácté minutě fauloval Novotný Bartolomea kousek od rohového praporku a Zbrojovka zahrávala volný kop. Jeho exekuce se ujal sám Robert Bartolomeu a to se ukázalo jako skvělé řešení. Centr na zadní tyč neomylně našel hlavu Antonína Růska a brněnský mladík uklidil míč hlavou do sítě – 0:1. O patnáct minut později se dostal do jasné šance Ondřej Vintr, ale na malém vápně nedokázal trefit míč dle svých představ a přestřelil.

Sedmnáct minut před koncem první půle se domácímu týmu podařilo srovnat. Pavel Šulc pronikl s míčem obranou Zbrojovky, poradil si s obráncem a překonal brankáře Flodera přesnou ranou – 1:1. Flinta se však nevzdala – to, co předvedla v následujících minutách, zaslouží obdiv. Časomíra na jihlavském stadionu ukazovala hodnotu 41. Z pravé strany se za průnikovou přihrávkou přiřítil do vápna Ondřej Vintr. Přesným pasem vyzval k zakončení Martina Zikla, který se ve skluzu nemýlil a Zbrojovka rázem vedla! To však nebylo vše. Minuta s číslem 43 znamenala únik Jakuba Přichystala, jenž svůj brejk zakončil přesným zásahem do jihlavské sítě – 1:3. Oba mladí Zbrojováci se trefili poprvé v sezóně, závěr poločasu z říše snů hosty výrazně nakopl.

Kdo by čekal, že Zbrojovka bude ve druhé půli hrát na jistotu a nikam se nebude tlačit, tak se hluboce mýlil. Pouhých sedm minut po začátku poločasu prchl obraně Jihlavy Martin Zikl, jeho střela překvapila Vlastimila Veselého v brance domácích a míč skončil v síti počtvrté – 1:4.

Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a ve dvaasedmdesáté minutě přišlo další navýšení vedení brněnského týmu. Přihrávku z pravé strany usměrnil elegantně do sítě Robert Bartolomeu a Veselý byl bez šance na zákrok – 1:5. O pět minut později to bylo o pět gólů. Nedůrazná obrana Jihlavy nechala zakončoval Martina Zikla, jehož ránu výborně zastavil Veselý. Odražený míč si ale ve vápně našel Ondřej Vintr a přesným zakončením poslal míč do sítě pošesté – 1:6.

Brňané si díky rekordní venkovní výhře pojistili primát nejlépe střílejícího celku soutěže a před baráží tak natáhli vítěznou sérii na šest zápasů. Ve středu na Srbské vyzve Zbrojovka Příbram!

Foto Vysočina Jihlava / Facebook | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, jihlava, výhra, FC Vysočina Jihlava, baráž, 1. FK Příbram, Ondřej Vintr, Vlastimil Veselý, Robert Bartolomeu, Martin Zikl, Petr Pavlík, Michal Škoda, FC Zbrojovka Brno

Zbrojovka zakončila sezónu před baráží drtivou kanonádou v Jihlavě. Vysočinu porazila 6:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.