Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalová tragédie. Při nehodě autobusu v Turecku zemřel reprezentant a brněnský odchovanec Josef Šural

Český fotbal se zahaluje do černé. V noci na pondělí při autonehodě v Turecku zemřel brněnský odchovanec a český reprezentant Josef Šural. Stal se obětí automobilové nehody, při cestě klubového minibusu Alanyasporu ze zápasu v Kayseri. Šural byl jedinou obětí nehody, dalších šest hráčů se jen lehce zranilo.

Řidič minibusu usnul

Šural byl při nehodě bohužel těžce zraněn a navzdory snaze lékařů v pondělí ráno zemřel. Podle tureckých médií řidič za volantem usnul.

„Přestože byli ve minibuse dva řidiči, tak podle informací, které jsem dostal od policie, v tu chvíli oba spali. Proto došlo k havárii,“ prohlásil podle turecké tiskové kanceláře prezident klubu Hasan Cavusoglu.

Josef Šural byl brněnským ochovancem. První start za brněnské áčko si připsal už v osmnácti letech. Nastoupil doma proti Spartě, za kterou později léta nastupoval. V jednadvaceti přestoupil do Slovanu Liberec, za který pak hrál až do roku 2016, kdy poprvé oblékl dres Sparty. 

Do Turecka přestoupil teprve letos v lednu. Za Alanyaspor stihl odehrát devět utkání.

Šural byl otcem dvou malých dětí. Jeho bratr je aktuálním členem základní sestavy brněnské Zbrojovky.

 

 

 

Foto Facebook / Josef Šural

Štítky Josef Šural, zbrojovka, Turecko, nehoda, tragédie, havárie, fotbal, Kayseri, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Alanyaspor, FC Zbrojovka Brno

Fotbalová tragédie. Při nehodě autobusu v Turecku zemřel reprezentant a brněnský odchovanec Josef Šural  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.