Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tři body zůstaly doma! Magera vystřelil Flintě proti Prostějovu nejtěsnější možnou výhru

Povinné tři body zůstaly doma. Naštěstí. Zbrojovka v neděli na Srbské přivítala Prostějov, kterému chtěla vrátit venkovní porážku ze srpna loňského roku. Povedlo se. Vítězný gól vsítil nejlepší střelec Brna Lukáš Magera.

Zbrojovka dle očekávání zahájila zápas aktivně a v úvodu zasypala vápno Prostějova centry z obou stran. V 8. minutě se Brno dostalo do prvního zakončení, střela z druhé vlny ale Krejčímu vůbec nesedla. O poznání blíž úvodní brance byl ve 20. minutě, když ze skrumáže po rohovém kopu trefil břevno. O chvilku později vystrašil Le Gianga Bariš, když míč od rohového praporku tentokrát kroutil přímo do brány. Brankář Prostějova byl však na zemi včas a svůj tým podržel. Stejný výsledek měla i situace z 31. minuty, kdy se Přichystal pokoušel Le Gianga obstřelit po Škodově přihrávce.

V závěru první půle Zbrojovka vystupňovala tlak a začala si vytvářet další vyložené šance. Nejprve z voleje napálil míč do tyče Šumbera, následně Štěpanovský z úhlu vyprášil Le Giangovi rukavice. V další šanci pak Štepanovský zamířil hlavou nad. Devět rohů, tyč a břevno, první dějství se ale obešlo bez branek.

Do druhé půle přišel ofenzivu posílit Lukáš Magera a byl to právě on, kdo stál v 59. minutě na konci první gólové akce! Škoda v rychlém brejku posunul míč do uličky na Eismanna, jeho přetažený centr našel hlavu Magery a ten s patřičnou dávkou důrazu protlačil míč za čáru!

Za deset minut potom mohlo být vedení Zbrojovky dvoubrankové, Flinta však nevyužila v rozmezí minuty hned dvě dobré příležitosti. Na Le Giangovi si vylámali zuby jak Škoda hlavou, tak i Magera z bezprostřední blízkosti nohou.

Zbrojovka se tak v závěrečných minutách musela o těsnou výhru strachovat, do žádné vyložené šance ale obrana Brna hosty nepustila. Do brejku se naopak dral střídající Sedlák, kterého musel faulovat Janíček a v samém závěru viděl červenou kartu. Tři body tak zůstávají i díky jedenáctému gólu Magery a šesté asistenci Eismanna na Srbské.


 FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0) 1.SK Prostějov

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (46. Magera), Bariš (85. Sedlák), Krejčí, Šumbera – Přichystal (54. Bartolomeu), Škoda. Trenér Šustr.

1.SK Prostějov: Le Giang – Janíček, Schuster, Biolek, Fládr – Slaninka, Koudelka, Vošahlík, Zapletal (48. Ševčík) – Píchal (65. Machynek), Kroupa. Trenér Machala.

Gól: 59. Magera

Rozhodčí: Ginzel - Paták, Fišer.

Žluté karty: 66. Bartolomeu, 79. Škoda – 17. Vošahlík, 36. Kroupa, 48. Slaninka, 65. Biolek, 77. Fládr, 82. Janíček

Červená karta: 90+2. Janíček

Diváci: 3126

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Prostějov, výhra, Magera, 1. SK Prostějov, Lukáš Magera, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, FC Zbrojovka Brno

Tři body zůstaly doma! Magera vystřelil Flintě proti Prostějovu nejtěsnější možnou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.