Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po skvělém prvním poločase přišel obrat, Zbrojovka prohrála v Budějcích 3:2

Atraktivní střetnutí s velkým počtem branek se odehrálo na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích.Právě tam dnes s plánem pokořit lídra tabulka vyrazila Zbrojovka. Vstup do zápasu přitom vyšel Brňanům skvěle a o poločase už vedli 2:0. Domácí však dokázali během druhé půle otočit a slaví výhru 3:2.

Ještě před úvodním hvizdem přijal gratulace ke svým devadesátým narozeninám legendární hráč Dynama Miloslav Šerý. Poté se utkání mohlo naplno rozběhnout. Domácí tým nechtěl ponechat nic náhodě a hned od začátku se snažil dostat brněnské fotbalisty pod tlak. Sledovat jsme mohli i první náznaky brankových příležitostí. Největší šance byla po Kladrubského centru, kdy jeden z bránících hráčů odvracel míč těsně před Čavošem. Posléze se začali osmělovat i hosté a hra se vyrovnala. Do žádných velkých příležitostí se ale nedostali. To přestalo platit ve 29. minutě. Po zbytečné ztrátě Dynama ve středu hřiště se dostalo Brno k rychlému protiútoku a Šimon Šumbera dokázal překonat Staňka hezkou střelou z hranice vápna. Domácí se snažili rychle odpovědět a ke střele se dostal Wermke. Trefil ale pouze náruč brankáře Halouska. Místo vyrovnání přišla pro Dynamo další pohroma. Po dlouhém nákopu do obrany se k míči dostal ve vápně exbudějovický Michal Škoda, hladce obešel Nováka a tvrdou střelou nedal Staňkovi šanci.

Dynamo bylo viditelně zaskočeno a projevilo se to i na předváděné hře. Naopak hosté hráli s klidem na kopačkách, nepouštěli se do zbytečných ofenzivních výletů a snažili se držet si své pozice. V závěru poločasu si domácí ale přeci jen dokázali vytvořit tlak, z kterého pramenily i šance. Do těch největších se dostal Ledecký. Spoluhráči ho dokázali zásobit hezkými centry do vápna. Ve své první příležitosti ale přestřelil bránu z prostoru malého vápna a v druhém případě, kdy už běžel nastavený čas, vychytal jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti hostující brankář.

Oživením pro domácí tým měl být ve druhém poločase příchod Táborského na hřiště. Ten se mohl odvděčit trenérovi hned po dvou minutách, ale sám byl zjevně překvapen, jak snadno se k němu míč dostal a jeho střele tak scházela přesnost i razance. Do další velké příležitosti se po signálu z rohu dostal Provod, ale jeho střelu dokázal vytěsnit Halousek. Dal tím Dynamu příležitost k dalšímu rohovému kopu, který už byl úspěšný. Centr do vápna se dostal až k Lukáši Havlovi, který byl v zakončení neomylný. Svou aktivitou a velkou snahou po vyrovnání otvíralo Dynamo soupeři občasná okénka ve své obraně. Jedno nedokázal využít Přichystal po jehož střele se zaskvěl Staněk. Zle bylo pro domácí v 67. minutě. Po hrubé chybě fauloval Havel ve vápně Škodu a Brno dostalo příležitost pokutového kopu. Po střele Magery ale stadionem zaduněla tyč brankové konstrukce.

O minutu později dostalo po faulu Šurala stejnou příležitost i Dynamo. Na puntík si balon postavil Ivo Táborský a předvedl Magerovi jak správně penaltu proměnit. Velká euforie zasáhla stadion v 75. minutě. Mršič zahrál rohový kop na přední tyč, kam si naběhl domácí kanonýr David Ledecký a dokonal obrat ve skóre. V deseti dohrávající Brno už nedokázalo najít recept na sebevědomí výkon Dynama z druhého poločasu a musí se tak smířit s porážkou v poměru 3:2.

SK Dynamo – Brno 3:2 (0:2)

Branky: 55. Havel, 70. Táborský (pen.), 76. Ledecký – 29. Šumbera, 33. Michal Škoda, Žluté karty: Staněk, Helešic – Růsek, Škoda, Šural, Červené karty: 86. Šural, Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock, Diváci: 4214

Dynamo: Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (64. Mršić), Provod, Wermke (46. Táborský) – Ledecký (90. Brandner).

Brno: Halouska – Sukup (83. Zikl), L. Krejčí, Jakub Šural, Eismann – Štepanovský (60. Přichystal), Bariš, Růsek, Šumbera – Magera (76. O. Vintr), Michal Škoda.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Zbrojovka, Dynamo, České Budějovice, prohra, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Brno, Střelecký ostrov, David Ledecký, Ivo Táborský, Jakub Šural, Lukáš Havel, Šimon Šumbera

Po skvělém prvním poločase přišel obrat, Zbrojovka prohrála v Budějcích 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.