Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neskutečný úspěch! Češi jsou mistry Evropy v malém fotbale

Česká reprezentace v malém fotbale opět potvrdila, že dlouhodobě patří ke špičce. Svoji cestu mistrovstvím Evropy, které v tomto týdnu hostil ukrajinský Kyjev, završila v sobotu večer finálovou výhrou nad Rumunskem. Poprvé v historii tak Česká republika dosáhla na kontinentální primát a k triumfu z loňského mistrovství světa v Mexiku si připisuje i evropský skalp.

Cesta ke zlatu však nebyla snadná. Český tým si musel proklestit cestu přes nevyzpytatelnou "východní" skupinu. V prvním zápase si sice celkem snadno poradil s Tureckem po výsledku 7:3, ale další boje byly velice vyrovnané. Duel proti Ázerbájdžánu musela Česká republika až v nastavení otáčet k výsledku 2:1. Právě v tomto utkání se poprvé gólově prosadil jihlavský zástupce, na 1:1 vyrovnával Jakub Göth.

Následovala remíza 1:1 s nebezpečným Srbskem a do posledního zápasu základní skupiny vstupovali Češi s vědomím, že k vyřazovacím bojům jim stačí remíza s Maďarskem. Ta nakonec vyšla, ale bylo to tedy fuška. Obě naše branky vsítil Jihlavan Robin Demeter, z nichž ta druhá, která padla v samotném závěru, odvrátila vyřazení českého týmu.

V play-off si už tým vedený trenérem Stanislavem Bejdou počínal přesvědčivě. Ve čtvrtfinále porazil Bosnu 3:1, vítězný gól vstřelil Jakub Göth. Semifinále proti Anglii Češi naprosto opanovali, na výsledku 5:0 se jednou brankou podílel Demeter. Ke zlatým medailím v tu chvíli zbývalo jediné - ve finále si poradit s hegemonem malého fotbalu a pětinásobným evropským šampionem z Rumunska. Po velmi dobrém výkonu celého týmu mohla v sobotu večer zaznít čeká hymna na počest velkého úspěchu a vítězství 4:1.    

„Turnaj nás nezastihl v nejlepší formě, ne vždycky se nám dařilo, trochu jsme se trápili ve skupině, nakonec se to podařilo a je z toho obrovská paráda. Klobouk dolů před všemi, co se na tom podíleli. Zejména je potřeba pochválit hráče, viděl jsem na jejich tvářích obrovskou úlevu. Teď si užíváme vítězství,“ oddechl si manažer českého reprezentačního týmu Luděk Zelenka.

Autoři

Štítky malý fotbal, vítězství, mistrovství Evropy, fotbal, Evropa, Česko, Rumunsko, Mistrovství světa ve fotbale, FK Dynamo Kyjev, Česká fotbalová reprezentace, Mexiko, Turecko, Ázerbájdžán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neskutečný úspěch! Češi jsou mistry Evropy v malém fotbale  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.