Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Roman Pivarník povede Zbrojovku i ve druhé lize, na post sportovního manažera přichází Tomáš Požár

Zbrojovka Brno po sestupu do druhé nejvyšší soutěže oznamuje změny a novinky ve vedení sportovního úseku pro nadcházející sezonu. Brno i nadále pokračuje trenér Roman Pivarník, na pozici sportovního manažera pak přichází Tomáš Požár.

Sportovní manažer je členem managementu klubu. Má v gesci řízení sportovní sekce klubu; jedná jménem klubu v záležitostech spadajících pod činnost sportovní sekce; organizuje, řídí, koordinuje a kontroluje činnosti A týmu, B týmu a týmů (U19 až U15). Má primární zodpovědnost za výsledky A týmu. Zbrojovka tak dává jasně najevo, že touží po okamžitém návratu do nejvyšší soutěže. „Cílem je jedna jediná sezona ve druhé lize a následný okamžitý postup,“ deklaroval majitel klubu Václav Bartoněk.

Dvaačtyřicetiletý Požár zakotvil po skončení aktivní kariéry na dlouhé roky v Bohemce, nejprve u mládeže. Tři a půl roku pak vykonával funkci sportovního ředitele. V létě 2015 přešel do Sparty, kde krátce působil i jako hlavní trenér týmu.

Pivarník se s Požárem dobře zná

Právě v Bohemians se potkal i s trenérem Romanem Pivarníkem. Ten je v Brně od podzimu loňské sezony a v uplynulých dnech došlo k finalizování dohody o další spolupráci. „V Brně jsem vnitřně spokojený, vnímám nadále velký potenciál klubu a jeho historii. V klubu se zhruba před čtyřmi lety nastartoval progres na poli mládeže a to je pilíř, o který se chceme opírat. Zároveň jsme si samozřejmě vědomi toho, že pro splnění našich ambicí je potřeba tým vhodně doplnit,“ řekl Pivarník.

Partneři klub podrželi

Vedení klubu nevnímá i přes nepříznivý sportovní výsledek v podobě sestupu A týmu uplynulou sezonu jen negativně. Nedošlo k narušení vztahů klubu s městem Brnem a Jihomoravským krajem, stejně jako se strategickými partnery, kteří klub podporují i nadále.

Zbrojovka má naději v mládeži

Výrazných kvalitativně významných výsledků dosáhl klub v oblasti mládeže. Zbrojovka je jedním ze šesti klubů v republice, který obdržel licenci Klubové fotbalové akademie. Konkrétní výsledky koncepce výchovy mladého fotbalisty dokládá například fakt, že v uplynulé sezoně dodala Zbrojovka v kategoriích U15 až U19 do reprezentačních výběrů celkem 41 hráčů.

Zkušební sezona v režimu Klubové fotbalové akademie přinesla úspěchy dorosteneckých týmů U19 a U17, které v celostátních soutěžích bojují o medailové pozice.

Autoři | Foto Zbrojovka Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky Zbrojovka, Pivarník, trenér, Požár, manažer, FC Zbrojovka Brno, Roman Pivarník, Tomáš Požár, sportovní funkcionář, Bohemians 1905, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Pivarník povede Zbrojovku i ve druhé lize, na post sportovního manažera přichází Tomáš Požár  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.