Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno bude v listopadu hostit nohejbalové mistrovství světa

V letošním roce se nohejbaloví fanoušci mohou kromě napínavých extraligových duelů těšit také na výkony reprezentačního týmu mužů. Moravská metropole se totiž od 18. do 20. listopadu stane hlavním městem světového nohejbalu.

 

Pořadatelem mistrovství světa je Český nohejbalový svaz. V letech 2008 a 2012, kdy se světový šampionát konal také v ČR, byla hala Sportovního centra Nymburk beznadějně vyprodaná již několik měsíců před akcí. Organizátoři se proto rozhodli pro přestěhování do větších prostor.  Ideální podmínky nakonec našli v Brně, konkrétně v Městské sportovní hale Vodova, jejíž výhodou je kapacita až 3 tisíc diváků a hlavní hala spolu s halou míčových sportů s dalšími dvěma hracími kurty pod jednou střechou.


Nohejbal je na Jižní Moravě jako doma. Nohejbal Modřice je díky dlouhé řadě úspěchů pojem pro celé Brno i okolí. „Nohejbal je v naší zemi fenoménem a zatím tomu i odpovídaly divácké návštěvy všech domácích šampionátů od roku 2000. I proto je cílem ČNS jedenkrát za čtyři roky uspořádat tuto vrcholnou akci právě u nás. Je to vždy velká událost jak pro samotné hráče, tak i pro všechny nohejbalové fanoušky. Navíc je to vždy skvělá příležitost více zpopularizovat náš sport širší veřejnosti, protože celostátní média jsou takovým výjimečným událostem vždy nakloněna,“ popisuje prezident ČNS Kamil Kleník.


Aby byl šampionát co nejatraktivnější pro diváky, připravili pořadatelé spolu s Mezinárodní nohejbalovou unií UNIF některé změny herního systému. Z celkového počtu 20 týmů se 12 reprezentačních výběrů utká o 4 postupová místa v kvalifikaci a 8 nejlepších týmů bude přímo nasazeno do základních skupin. Už v pátek odpoledne tak diváci uvidí velmi zajímavé zápasy českého národního týmu s dalšími top mužstvy světa. V sobotu bude program pokračovat čtvrtfinálovými skupinami a odpoledními semifinále. V neděli pak přijdou na řadu finálové boje o medaile.

V průběhu akce bude pro diváky připraven aktuální informační servis. Nedělní finálové boje nabídne v přímém přenosu program ČT sport, který letos jako předkrm v neděli kolem poledne přinese i hodinový záznam ze semifinálových utkání. Všechna utkání českého týmu a nejlepší souboje dalších soupeřů pak uvidíte živě na TVCOM.cz. Organizátoři přinesou také řadu rychlých videorozhovorů z místa, souhrny výsledků na webu šampionátu a nejrychlejší informace na sociálních
sítích.

Předprodej vstupenek bude zahájen v průběhu června. Podrobnosti k cenám vstupenek a systému prodeje najdete na webu šampionátu www.msnohejbal.cz. 

Tisková zpráva

Štítky Brno, mistrovství světa, nohejbal, Česko, Nymburk, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude v listopadu hostit nohejbalové mistrovství světa  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.