Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno schválilo zpracování studie pro stavbu atletické haly

Brněnští radní dnes schválili smlouvu o zpracování technické studie pro stavbu atletické haly. Sportoviště má stát půl miliardy korun a mělo by být v místě univerzitního kampusu. Stavba by mohla začít na přelomu let 2017 a 2018, řekl novinářům primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Podle něj má být kapacita haly až 2000 sedících diváků.

Město se k výstavbě haly zavázalo v memorandu, které podepsali jeho zástupci loni v listopadu s Českým atletickým svazem a Masarykovou univerzitou. "Chceme tak vyřešit dlouhodobě neutěšenou situaci brněnské atletiky," uvedl Mrázek.

Město kvůli zpracování technické studie oslovilo k podání nabídky šest dodavatelů. Poslali ji čtyři uchazeči, z nichž město vybralo firmu AiD team z Brna s cenou studie 1,9 milionu bez DPH. "Studie je jedním ze základních kroků, abychom mohli přistoupit k výběrovému řízení na zhotovitele. Měla by nám dát odpovědi na otázky ohledně umístění haly, napojení na inženýrské sítě a vnitřní uspořádání," doplnil Mrázek.

Objekt má stát proti Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Město chce do financování zapojit i jiné organizace jako atletický svaz nebo kraj, aby získalo zhruba polovinu nákladů.

Hala má mít tři podlaží, přičemž jedno by bylo pod zemí. Uvnitř by mělo být 1500 sedadel pevných a zbylých 500 mobilních s možným využitím pro jiné účely. Bude mít běžecký ovál a uvnitř něj všechna potřebná stanoviště pro halové mistrovství, mezi nimi například prostor pro skok daleký, vysoký nebo skok o tyči.

Hala bude sloužit především atletům, ale bude ji využívat také sousední Masarykova univerzita. Podle města krytá hala na atletiku na jihu Moravy chybí, a proto atleti musejí především na podzim a v zimě využívat k tréninku různé tělocvičny.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Richard Mrázek, ANO 2011, Masarykova univerzita, Český atletický svaz, Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno schválilo zpracování studie pro stavbu atletické haly  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.