Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Olympiáda dětí a mládeže se po 12 letech vrátí do Brna

Ve dnech 24. až 29. června 2017 se v Brně uskuteční největší sportovní akce pro děti v České republice s názvem Olympiáda dětí a mládeže Brno 2017. Sportovci ve věku 13–16 let budou soutěžit ve dvaadvaceti sportovních odvětvích a v jedné kulturní soutěži. Olympiády se zúčastní celkem 3 800 mladých sportovců.

Město Brno se do pořádání této sportovní akce zapojí podepsáním Memoranda o spolupráci ve věci pořádání Her VIII. Letní olympiády dětí a mládeže Brno 2017. Brno podpoří dětskou olympiádu částkou 2 miliony Kč. Pořadatele soutěže, jež se koná v dvouletém cyklu, vybírá Český olympijský výbor. Pro následující rok 2017 určil Jihomoravský kraj, který už pořádal dětskou olympiádu v roce 2005. Zajištěním akce byla pověřena společnost GALANT BRNO, s. r. o., která organizovala i předešlé hry.

Soutěžit bude naše talentovaná mládež a děti. Popularizace sportu je v tomto věku klíčová, hlavně pro osvojení zdravého životního stylu. Vedení města Brna se proto jednoznačně rozhodlo podpořit pořádání Olympiády dětí a mládeže v Brně a přispěje na pořádání akce 2,2 miliony Kč. V letošním roce dodáme na přípravné práce 200 tisíc Kč a v příštím roce to budou 2 miliony Kč,“ doplnil radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jaroslav Suchý.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je celorepubliková soutěž krajských reprezentací v kategorii mladších a starších žáků a žákyň. Mladí a nadějní sportovci zažijí olympijskou atmosféru i díky zapálení olympijského ohně, slavnostního ceremoniálu, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. 

Na předpokládaném rozpočtu Olympiády dětí a mládeže Brno 2017 by se měli podílet Český olympijský výbor, Jihomoravský kraj, statutární město Brno, Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, ostatní kraje a sponzoři. 

Tisková zpráva

Štítky Brno, olympijské hry, soutěž, Česko, Český olympijský výbor, Letní olympijské hry, Jihomoravský kraj, Olympiáda dětí a mládeže, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympiáda dětí a mládeže se po 12 letech vrátí do Brna  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.