Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně bude příští rok olympiáda dětí a mládeže

Do Brna zavítají příští rok Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže. Uskuteční se od 24. do 28. června ve 23 sportech za účasti téměř 3800 startujících. Smlouvu o jejím pořádání dnes v Brně slavnostně podepsali předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.

Do jihomoravské metropole zavítá tato akce po dvanácti letech. Poprvé v historii letních olympiád se bude soutěžit v synchronizovaném plavání a do programu se vrátí dráhová cyklistika, sportovní a moderní gymnastika.

 "Jsme moc pyšní na tuto akci, která patří k nejdůležitějším projektům Českého olympijského výboru. Je zaměřena na špičkové sportovce ve své kategorii, kteří se stávají pro své vrstevníky vzory," uvedl Kejval.

Srdcem olympiády bude vesnice situovaná v areálu Vysokého učení technického v Králově Poli. Téměř polovina sportovišť bude do deseti minut dostupná pěšky.  

Poprvé se letní olympiáda uskutečnila v roce 2003 v Pardubicích. Brno naváže na zimní olympiádu dětí a mládeže, která se letos v lednu konala v Ústeckém kraji.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, olympijské hry, Letní olympijské hry, Jiří Kejval, Český olympijský výbor, Stanislav Juránek, Jihomoravský kraj, Vysoké učení technické v Brně, Zimní olympijské hry, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně bude příští rok olympiáda dětí a mládeže  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.