Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hráči i fanoušci baseballu truchlí. Náhle zemřel reprezentační trenér David Winkler

Baseballovou komunitu zasáhla smutná zpráva. Náhle zemřel dlouholetý hráč, manažer mládežnických reprezentací a uznávaný trenér David Winkler. Odešel nečekaně minulý víkend v nedožitých čtyřiačtyřiceti letech. Winkler v minulosti působil jako hráč i trenér týmu Draci Brno.

Hráči i fanoušci českého baseballu truchlí. Minulý víkend náhle ve třiačtyřiceti letech zemřel David Winkler. Fanoušky o smutné zprávě v pondělí informovala Česká baseballová asociace na svém webu.

„Winkler se nesmazatelným písmem zapsal do historie podílem na postupu reprezentačního týmu na prestižní turnaj World Baseball Classic, který vloni v Tokiu při samotném turnaji na třetí metě také koučoval. V realizačním týmu reprezentace byl i při úspěšném Eurobaseballu 2023 v České republice,“ uvedl Lukáš Ercoli na webu ČBA.

Winkler se soustředil na práci s mladými. K milovanému sportu vedl i svého syna Jakuba, který působí v mládežnické reprezentaci. „Svým celoživotním úsilím pomohl vychovat několik generací talentovaných baseballistů a pomáhal rozvoji pálkovacích sportů v Česku. Rodině a blízkým přejeme statečnost v těžkých časech. Bude nám nesmírně chybět. Špejbo, nikdy nezapomene!" píše asociace na webu.

Winkler v minulosti působil jako hráč i trenér týmu Draci Brno, kde svou kariéru rozjížděl. „David byl jeden z lidí, který měl obrovský podíl na úspěchu Draků. Zažil éru v Zamilovaném Hájku a pomáhal při budování našeho nynějšího hřiště. David s Draky získal sedm titulů jako hráč a čtyři tituly jako trenér. Za svůj život získal nespočet vítězství a baseball miloval celým srdcem,“ vzpomíná tým na sociální síti.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto World Baseball Softball Confederation

Štítky baseball, trenér, hráč, Draci Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči i fanoušci baseballu truchlí. Náhle zemřel reprezentační trenér David Winkler  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.