Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ztratila moravské derby. Padla na ledě Olomouce

, aktualizováno 26. listopadu 2023, 21:33

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 22. extraligového kola Brno 3:1. Hanáci vyhráli potřetí v řadě i přesto, že inkasovali jako první. Před vyprodaným hledištěm (5500 diváků) si připsal vítězný zásah Jakub Sirota, když využil ve 27. minutě přesilovku a zaznamenal druhý extraligový gól v kariéře. Kometa neprodloužila sérii tří vítězství.

Aktivnější Olomouc si během první třetiny vytvořila několik nadějných šancí, jenže doplatila na špatnou produktivitu. Nejdříve z dobré pozice mezi kruhy přestřelil Orsava a vzápětí Knotka ze stejného místa vychytal Lukeš. Během přesilové hry pak dorazil puk za Lukešova záda Kusko, jenže rozhodčí po kontrole videa gól neuznali kvůli kopnutí bruslí.

Po nevyužitých olomouckých šancích se Kometa dostala do vedení z ojedinělé šance, když se v situaci dvou proti jednomu prosadil po Kosově přihrávce Vincour. Kohouti však dokázali srovnat ještě před přestávkou díky přesné střele Pláška.

Ve druhé třetině se Olomouc dostala do vedení, přesnou střelou z osy hřiště se o to během přesilové hry postaral Sirota. Ještě předtím ale mohli domácí inkasovat, Flek však během oslabení v samostatném úniku přestřelil. V závěru druhé dvacetiminutovky pak zblízka neuspěli olomoucký Orsava a hostující Lintuniemi, proti oběma spolehlivě zasáhli brankáři.

Ve třetí části byly k vidění šance na obou stranách, ale oba brankáři pokračovali v dobrých výkonech a drželi šance svých týmů na body. V největší šanci posledního dějství Macuh po Navrátilově přihrávce tečoval puk před prázdnou brankou těsně nad. Kometa si v závěrečných minutách vytvořila velký tlak, ale hostující střelci proti Konrádovi neuspěli. Dvě minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, čehož využil Kunc a střelou do prázdné branky pojistil výhru Olomouce.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Plášek (Orsava, Ondrušek), 27. Sirota (Plášek, Orsava), 60. Kunc (Macuh) - 12. Vincour (Kos). Rozhodčí: Kika, Ondráček - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád - Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, T. Černý - Bambula, J. Knotek, Kusko - J. Navrátil, Nahodil, Klimek - Orsava, Macuh, Plášek - Kucsera, Anděl, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Brno: Š. Lukeš - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, K. Pospíšil - Kos, Marcinko, Vincour - Flek, A. Zbořil, Zaťovič - Kratochvíl, Okál, Kohout. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky Brno, Kometa, sport, hokej, Olomouc, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ztratila moravské derby. Padla na ledě Olomouce  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.