Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj rozdělí miliony korun sportovním klubům hrajícím nejvyšší soutěže

Jihomoravský kraj rozdělí 16 milionů korun sportovním klubům, které hrají první dvě nejvyšší soutěže. Je to o milion víc než loni, uvedl v tiskové zprávě hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Peníze budou především na olympijské sporty jako například fotbal nebo hokej a basketbal. Poslouží na vrcholovou přípravu, soustředění nebo na účast na soutěžích.

Dotační program na podporu vrcholového kolektivního sportu schválili krajští radní. O podporu lze žádat do 12. srpna. „Na podporu špičkových klubů a oddílů na jižní Moravě jsme letos vyčlenili 16 milionů korun. To je o jeden milion více než loni. Reprezentují kraj i za hranicemi země a jejich úspěchy pak motivují děti a mladé talenty u nás," uvedl Grolich.

Podle něj je s dotací spojena i propagace kraje, protože logo bude součástí sportovního oblečení podporovaných sportovců. Kromě toho se sportovci zúčastní společných soustředění s mladými talentovanými sportovci v daném odvětví a budou navštěvovat mládežnické soutěže nebo se účastnit autogramiád.

O peníze mohou žádat sportovní kluby a spolky se sídlem na území Jihomoravského kraje, jejichž družstva dospělých hrají v nejvyšší nebo druhé nejvyšší celostátní soutěži v České republice nebo v mezinárodní interlize.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Stejska/KP Brno

Štítky ČR, správa, sporty, Jihomoravský, soutěž, sportovní klub, Jihomoravský kraj, Jan Grolich, olympijské hry, KDU-ČSL, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rozdělí miliony korun sportovním klubům hrajícím nejvyšší soutěže  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.