Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Procházka zvládl životní zápas. Soupeře uškrtil a je prvním českým králem UFC

Nejlepší český MMA bojovník současnosti Jiří Procházka porazil v titulovém zápase polotěžké váhy organizace UFC Glovera Teixeiru z Brazílie a získal pás šampiona. Duel plný tvrdých výměn ukončil v závěrečném 5. kole na takzvanou submisi, kdy soupeř 28 sekund před koncem zápas při škrcení „odklepal“.

Devětadvacetiletý Procházka vyhrál i třetí zápas v UFC a postaral se o největší úspěch českého MMA, smíšeného bojového umění. O třináct let starší Teixeira, který byl držitelem titulu, si v oktagonu připsal osmou porážku ve 41. zápase. Procházka si bilanci vylepšil o 29. výhru proti třem prohrám, neuspěl naposledy v prosinci 2015.

„Nepředvedl jsem nejlepší výkon, omlouvám se. Příště to bude lepší show,“ řekl bezprostředně po skončení zápasu.

Procházka byl podle sázkových kanceláří favorit, Teixeira ale od začátku potvrzoval zkušenosti a hned v úvodu se mu boj podařilo přesunout na zem, kde byl lepší. V závěru prvního kola český zápasník poprvé soupeři zasadil několik tvrdých úderů. Od druhého kola měli oba borci tržné rány, Procházka nad levým okem, Teixeira na nose.

Rodák z Hostěradic na Znojemsku na tom byl kondičně viditelně lépe, několikrát ale zaváhal a dovolil soupeři zápas přesunout na zem, kde se Teixeira cítil lépe. Vyrovnaná bitva, ve které na tom byl podle bodových rozhodčích po čtyřech kolech lépe zkušený Brazilec zápasící v UFC od roku 2012, se nakonec rozhodla v samotném závěru posledního kola. Po několika tvrdých úderech Teixeiry se boj opět přesunul na zem a Procházkovi se podařilo přinutit soupeře vzdát.

„Jak jsem řekl před zápasem. Byl jsme připravený to ukončit v prvním i v pátém kole, když to bude potřeba,“ uvedl Procházka a přiznal, že si při boji poranil levou ruku. „Čekal jsem na příležitost a byl jsem trochu líný to ukončit dříve. Byla to válka, Glover je skutečný bojovník a takové mám rád,“ dodal sportovec, jenž se před příchodem do UFC stal šampionem japonské organizace Rizin.

Dalším soupeřem Procházky by mohl být bývalý šampion Jan Blachowicz z Polska, který o pás přišel po loňské prohře s Teixeirou. „Pojďme na to Jirko. Bitva o Evropu. Největší boj v historii kontinentu,“ napsal na twitteru Blachowicz, který zápas sledoval přímo v Singapuru a bezprostředně po jeho skončení vítězi blahopřál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Jiří Procházka

Štítky sporty, bojové, Procházka, UFC, MMA, Znojemsko, Jiří Denisa Procházka, Ultimate Fighting Championship, Brazílie, Jan Błachowicz, Evropa, Polsko, Singapur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procházka zvládl životní zápas. Soupeře uškrtil a je prvním českým králem UFC  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.